کد خبر: 4317815
تاریخ انتشار : ۲۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۹

دومین جلسه آموزشی مناسک عمره دانشجویان برگزار شد

دومین جلسه آموزش مناسک عمره دانشجویان در مدینه برگزار و طی آن نکات مهم احرام و طواف برای زائران تشریح شد.

دومین جلسه آموزشی مناسک عمره دانشجویان برگزار شدبه گزارش ایکنا، دومین جلسه آموزشی مناسک عمره دانشجویان شامگاه ۲۷ آبان‌ماه در هتل ثلاثه‌رضا مدینه برگزار شد. در این جلسه، حجت‌الاسلام میرزابیگی نائینی به تشریح احکام و نکات کاربردی احرام و طواف پرداخت.

وی در ابتدا با مرور الزامات احرام، تأکید کرد: غسل احرام واجب نیست و تنها سه رکن نیت، پوشیدن لباس احرام و گفتن لبیک موجب محرم شدن می‌شود. 

روحانی کاروان افزود: انجام غسل و خواندن نمازهای مستحبی احرام، به‌ویژه برای بانوان، می‌تواند در هتل انجام شود تا در میقات با سهولت بیشتری محرم شوند.

وی سپس به شرایط و واجبات طواف پرداخت و با معرفی سه نقطه کلیدی اطراف کعبه حجرالاسود، حجر اسماعیل و مقام ابراهیم، گفت: آغاز و پایان طواف باید مقابل حجرالاسود انجام شود و حجر اسماعیل باید درون مسیر طواف قرار گیرد. همچنین کعبه باید در تمام مسیر در سمت چپ طواف‌کننده باشد.

حجت‌الاسلام میرزابیگی نائینی با اشاره به تراکم جمعیت، توصیه کرد: بانوان برای لمس حجرالاسود اقدام نکنند و زائران برای احتیاط، تنها هنگام عبور دست خود را به سوی حجرالاسود بلند کرده و ببوسند؛ شک در تعداد طواف موجب بطلان آن است، بنابراین زائر باید شمارش دورها را با تمرکز دنبال کند.

حجت‌الاسلام میرزابیگی توضیح داد: خروج از حلقه طواف باید به‌صورت طبیعی همراه با حرکت جمعیت انجام شود و توقف ناگهانی امکان‌پذیر نیست.

وی در پایان با اشاره به اینکه طواف کاروان در طبقه هم‌کف مسجدالحرام انجام خواهد شد، گفت: براساس نظر بیشتر مراجع، طواف در تمام محدوده صحن صحیح است، اما بهترین حالت انجام آن در محدوده نزدیک به کعبه و در فضای مطاف است.

انتهای پیام
خبرنگار:
سمیرا باباجهد انصاری
دبیر:
فاطمه بختیاری
captcha