کد خبر: 4323165
تاریخ انتشار : ۲۵ آذر ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸

نخستین موزه قاریان مصر افتتاح شد + فیلم

نخستین موزه قاریان مصر وابسته به دارالقرآن مرکز فرهنگی اسلامی مصر در پایتخت اداری جدید این کشور افتتاح شد.

به گزارش ایکنا به نقل از الخلیج، این موزه طی مراسمی با حضور اسامه الازهری، وزیر اوقاف مصر و احمد فؤاد هنو، وزیر فرهنگ این کشور افتتاح شد و این دو وزیر از بخش‌های مختلف آن بازدید کردند.

این موزه شامل آثار شخصی 11 نفر از قاریان ارشد مصر از جمله محمد رفعت، عبدالفتاح شعشاعی، طه الفشنی، مصطفی اسماعیل، محمود خلیل الحصری، محمد صدیق منشاوی، ابوالعینین شعیشع، محمود علی البناء، استاد عبدالباسط عبدالصمد، محمد محمود طبلاوی و احمد الرزیفی است و خانواده‌های این قاریان در مراسم بازدید از موزه حضور داشتند.

طراحی این موزه را مهندس کریم الشاپوری انجام داده است و این مکان چهار سالن اصلی دارد و مجموعه‌ای از نسخ خطی، آثار نادر و اجازه‌نامه‌های قرآنی اهداشده الازهر به تعدادی از قاریان در آن نگهداری می‌شود.

همچنین سالن تخصصی گوش‌دادن به تلاوت‌های برگزیده(گلچین) از دیگر بخش‌های موزه است که به بازدیدکنندگان تجربه‌ای جامع برای شناخت بیشتر قاریان و شنیدن تلاوت‌های آنان را ارائه می‌دهد.

وزیر اوقاف مصر در این مراسم اظهار کرد: افتتاح موزه قاریان قرآن گامی مهم در راستای حفظ هویت دینی میانه‌رو و پاسداشت نمادهای تلاوت است که قرآن کریم را پیش از گوش‌ها به قلب مردم رساندند.

اسامه الازهری افزود: مکتب تلاوت قرآن مصر در نشر درک صحیح کتاب خدا و نهادینه‌کردن ارزش‌های زیبایی، خشوع و میانه‌روی در میان امت اسلام تأثیرگذار بوده است.

وی بیان کرد: قاریان قرآن مصر مهارت در علوم قرآن، اجرای عالی و تلاوت خالصانه را با هم ترکیب کردند و همین امر سبب شد تلاوت‌های آنان به مکتبی فکری برای نسل‌های مختلف تبدیل شود.

وزیر اوقاف مصر همچنین تأکید کرد: این موزه نقش مهمی در معرفی تاریخ نمادهای تلاوت و نقش آنان در آگاهی‌بخشی دینی و معنوی دارد.

انتهای پیام
خبرنگار:
زهرا نوکانی
دبیر:
اشرف بصیری
captcha