کد خبر: 4307942
تاریخ انتشار : ۰۸ مهر ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۸

گسترش روابط تمدنی ایران و قرقیزستان با تأکید بر آینده‌سازی دانشجویان

فلاح‌زاده در جمع دانشجویان دانشگاه دولتی بیشکک گفت: برای ساختن آینده‌ای بهتر باید در دانشجویی و علم‌آموزی سهم بیشتری داشته باشیم.

بلیل

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه مذاهب اسلامی،‌ رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی با حضور در دانشکده شرق شناسی و روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی بیشکک که، تالاس بک مشرپ اف؛ رئیس دانشکده، قاناتبیک توقتوبایف، معاون دانشگاه و همچنین میرلان دیلدائف، رئیس دانشگاه و هیئت ایرانی حضور داشتند با دانشجویان این دانشکده دیدار و گفت‌وگو نمود.

فلاح‌زاده در این دیدار که با استقبال و حضور چشمگیر دانشجویان همراه بود با اشاره به جایگاه و نقش ویژه دانشجویان در تحولات دنیای امروز، گفت: تبادلات علمی و فرهنگی بین ایران و قرقیزستان نشان می‌‌د‌هد که رابطه دو کشور رابطه تمدنی و تاریخی است و ما با اسلام اعتدالی می‌توانیم روابط‌مان را قوی‌تر کنیم و با توسعه روابط می‌توانیم قدرت برتر شویم.

وی تأکید کرد: آینده جهان را، علم می‌سازد و آموزش‌ علم برعهده شما دانشجویان است، لذا برای ساختن آینده‌ای بهتر باید در دانشجویی و علم آموزی سهم بیشتری داشته باشیم.

رئیس دانشگاه بین‌المللی مذاهب اسلامی، به حضور و زندگی همگرایانه دانشجویان و اساتید از مذاهب مختلف اسلامی در این دانشگاه به عنوان نمونه کم نظیر اشاره نمود.

وی با تحسین فعالیت دپارتمان شرق شناسی و آموزش‌های زبان در این دانشگاه آن را نشانه جهانی فکر کردن رؤسا برای تربیت مدیران آینده جهان عنوان کرد.

رئیس دانشگاه دولتی بیشکک نیز ضمن خوشامد به رییس و هیئت ایرانی، سفر هیئت عالی‌رتبه دانشگاهی را نشان از روابط استراتژیک دو کشور در حوزه علمی و فرهنگی قلمداد و افزایش سهم بورسیه زبان آموزان فارسی را موجب تقویت روابط زبانی دو کشور دانست.

در پایان این دیدار، طرفین بر پیگیری روابط و همکاری‌های علمی، آموزشی، پژوهشی و فرهنگی فیمابین در قالب تفاهم‌نامه مشترک تأکید کرد.

همچنین، مأموریت دانشکده شرق‌شناسی و روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی بیشکک، تأمین نیازهای آموزشی قرقیزستان در زمینه دانش شرق‌شناسی از طریق تربیت متخصصان شرق‌شناس در حوزه زبان، تاریخ، فرهنگ و اقتصاد، روابط بین‌الملل و ارتباطات بین‌فرهنگی کشورهای شرقی است و در این دانشکده زبان‌های ژاپنی، چینی، کره‌ای، عربی، انگلیسی، فارسی و ترکی تدریس می‌شوند.

مرکز ایرانشناسی و اسلام‌شناسی دانشکده شرق‌شناسی و روابط بین‌الملل دانشگاه دولتی بیشکک، سال ۲۰۰۲ در چارچوب سفر محمد خاتمی، رئیس‌جمهور وقت جمهوری اسلامی ایران به قرقیزستان و در حضور رؤسای جمهور دو کشور دوست افتتاح شد. دانشگاه دولتی بیشکک در سال ۱۹۷۹ تأسیس شده و پیشتاز آموزش علوم انسانی در قرقیزستان است. این مرکز دارای کتابخانه‌ای غنی‌ است، که شامل بیش از دو هزار جلد کتاب است.

انتهای پیام
captcha