تشکیل حوزه‌های علمیه فرهنگیان/ کمبود مبلغ دینی توانمند برای اعزام به مدارس
کد خبر: 3690896
تاریخ انتشار : ۲۳ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۷
حجت‌الاسلام ملکی پیشنهاد داد:

تشکیل حوزه‌های علمیه فرهنگیان/ کمبود مبلغ دینی توانمند برای اعزام به مدارس

گروه جامعه: دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش با تأکید بر اینکه امروز با محدودیت مبلغان دینی که توانایی و مهارت کافی برای تشکیل کارگاه‌های عفاف و حجاب را دارا باشند، روبرو هستیم، از ارائه پیشنهاد تشکیل حوزه‌های علمیه فرهنگیان خبر داد.

کمبود مبلغ دینی توانمند اعزامی به مدارس/ تشکیل حوزه‌های علمیه فرهنگیان

حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی ملکی، دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش در  گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اعزام مبلغان دینی به مناسبت ایام فاطمیه و سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به مدارس، اظهار کرد: مصادف شدن این دو مناسبت با یکدیگر و فعالیت مدارس سبب شد تا مبلغان بتوانند به نحو مطلوب‌تری به فعالیت بپردازند.

وی با بیان اینکه در مدارس دخترانه، بانوان طلبه برای امر تبلیغ دینی در نظر گرفته می‌شوند، گفت: موضوع حجاب یکی از ضرورت‌های دینی است که برای نهادینه کردن آن باید از روش‌های قابل فهم برای دانش‌آموزان بهره برد، بنابراین تلاش می‌کنیم مبلغانی را  به مدارس اعزام کنیم که در این زمینه از آمادگی لازم برخوردار باشند.

وی یکی از شرایطی که باید در انتخاب مبلغ دینی اعزامی به مدارس مورد توجه قرار گیرد را مسلط بودن به مسائل فرهنگی روز جامعه دانست و گفت: موضوع حجاب را نمی‌توان با دستورالعمل و بخشنامه حل کرد، بلکه نیاز به فرهنگ سازی جدی دارد؛ بنابراین برگزاری کارگاه‌های عفاف و حجاب در مدارس را در دستور کار خود قرار داده‌ایم.

حجت‌الاسلام ملکی با بیان اینکه کارگاه‌های عفاف و حجاب در تعداد محدودی از مدارس اما در تمام استان‌ها اجرایی می‌شود، گفت: دانش‌آموز باید به مرحله اقناع برسد و این امر باید از سوی مبلغ دینی صورت گیرد. در این راستا تلاش می‌کنیم قبل از برگزاری این کارگاه‌ها دوره‌های آموزشی برای مبلغان برگزار کنیم تا میزان آگاهی و اشراف آنان به موضوع بالاتر رود.

 دبیر ستاد همکاری‌های حوزه علمیه و آموزش و پرورش ادامه داد: برگزاری این کارگاه‌ها با حضور اساتید مبرز و مجرب می‌تواند برای دانشجو معلمان نیز مثمرثمر باشد و زمینه تربیت را برای افرادی ایجاد کند که خود در آینده تربیت دانش‌آموزان این جامعه را بر عهده دارند.

وی با اشاره به استقبال خوبی که از کارگاه‌های عفاف و حجاب در مدارس صورت گرفته و مورد طبع دانش‌آموزان نیز قرار گرفته است، گفت: با کمک و همت مراکز اعزام مبلغ همچون سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان اوقاف و حوزه‌های علمیه می‌توان دست به توانمندسازی روحانیون اعزامی به مدارس زد.

حجت‌الاسلام ملکی با تأکید بر اینکه امروز با محدودیت مبلغان دینی که توانایی و مهارت کافی برای تشکیل کارگاه‌های عفاف و حجاب را دارا باشند، روبرو هستیم، تصریح کرد: تمام مبلغان کشور پاسخگوی نیاز مدارس کشور نخواهند بود؛ این در حالی است که مساجد، هیئت‌های مذهبی، حسینیه‌ها و ادارات نیز نیاز به مبلغ دینی دارند. با توسعه مدارس حوزوی و افزایش تعداد مبلغان باید شاهد جبران این ضعف بود.

وی در پاسخ به این پرسش که جبران نیروی مبلغ دینی کارآمد تا چه میزان می‌تواند از سوی دانشگاه‌ها مرتفع شود، عنوان کرد: بحث ما توانمندی و مهارت است و سیاست خود را بر مبنای منابع پایدار آموزش و پرورش قرار داده‌ایم به نحوی که از نیروهای انسانی استخدامی آموزش و پرورش استفاده می‌کنیم.

وی در این راستا و برای حل مشکل کمبود مبلغ دینی اعزامی به مدارس از ارائه پیشنهاد تشکیل حوزه‌های علمیه فرهنگیان خبر داد و گفت: فرهنگیانی که علاقه‌مندی و آمادگی لازم را دارند از تمامی رشته‌‌ها می‌توانند در دوره‌های پودمانی شرکت کنند و مهارت کافی برای تبایغ دینی را پیدا کنند. این یکی از پیشنهادات ما است که منتظر به نتیجه رسیدن آن هستیم.

captcha