نقش مجمع جهانی تقریب مذاهب در بازگشت آرامش به منطقه
کد خبر: 3390658
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۴ - ۱۱:۴۴
آیت‌الله اراکی تشریح کرد:

نقش مجمع جهانی تقریب مذاهب در بازگشت آرامش به منطقه

گروه سیاسی: دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب درباره نقش این نهاد در کمک به بازگرداندن آرامش به منطقه اظهار کرد: مجمع جهانی تقریب مذاهب تلاش می‌کند اولا از پیدایش اختلافات مذهبی جلوگیری کند و دوم اینکه اگر اختلافی هم وجود دارد از تبدیل این اختلاف به ناامنی و جنگ و خونریزی جلوگیری کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل ازروابط عمومی مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، آیت الله محسن اراکی، دبیر کل مجمع جهانی تقریب، در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی ARY پاکستان پیرامون امنیت در پاکستان، با بیان اینکه امنیت برای هر جامعه‌ای از مهمترین ضروریات است، گفت: امنیت اقتصادی و امنیت سیاسی از مهمترین نعمت‌ها و ارکان زندگی بشر است.
وی افزود: اگر مردم و مسئولین با هم همکاری کنند، این همکاری منجر به برقرای امنیت کامل در پاکستان می‌شود هرگاه در همکاری بین مردم و مسئولین خلأ به وجود بیاید یعنی آن حمایتی که مسئولین باید انجام دهند، صورت نگیرد و همچنین آن همکاری که مردم باید داشته باشند انجام نشود، شکاف امنیتی بیشتر خواهد شد.
آیت الله اراکی ابراز امیدواری کرد که در پاکستان همکاری بین مردم و مسئولین دولتی بیشتر شود تا هرچه بیشتر شاهد حل شدن مشکلات امنیتی در این کشور باشیم.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب در پاسخ به سؤالی پیرامون اوضاع خاورمیانه و نقش مجمع جهانی تقریب در کمک به بازگرداندن آرامش در منطقه اظهار کرد: مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی تلاش می‌کند اولا از پیدایش اختلافات مذهبی جلوگیری کند. پیشگیری از اختلافات مذهبی می‌تواند از طریق افزایش ارتباط بیشتر میان مذاهب اسلامی، برقراری نشست میان سران مذاهب اسلامی و گفت‌وگوی میان علما صورت گیرد.

وی خاطرنشان کرد: دوم اینکه اگر اختلافی هم وجود دارد از تبدیل این اختلاف به ناامنی و جنگ و خونریزی جلوگیری کند که در این زمینه مجمع جهانی تقریب کارهای زیادی انجام داده است یکی از مهمترین کارهای مجمع جهانی تقریب در این بخش تشکیل کمیته مساعی حمیده است که در این کمیته بیش از 40 تن از علما و شخصیت‌های برجسته جهان اسلام عضو هستند و این کمیته جلساتی در تهران، بیروت و استانبول برگزار کرده است و پیرامون حل برخی از نزاع‌های منطقه‌ای بویژه در عراق و سوریه طرح‌هایی را ارائه و اقداماتی را پیشنهاد کرده است که این اقدامات نیز انجام شده است.
آیت الله اراکی در پاسخ به سؤالی پیرامون افزایش مناسبات میان ایران و پاکستان نیز افزود: اولا تقویت روابط میان ایران و پاکستان یک وظیفه دینی است، دوم اینکه ملت ایران و پاکستان ارتباط تاریخی محکمی دارند، ملت ایران و پاکستان فرهنگ و دین مشترک دارند و حتی الان در مناطق مرزی عشایر بین دو کشور با هم ارتباط قوی دارند.
وی گفت: نکته سوم این است، که ایران و پاکستان از لحاظ هم مرز بودن، می توانند روابط اقتصادی کم هزینه‌تر و پرفعالیت‌تری داشته باشند. هم ایران می تواند نیازهای خودش را از طریق پاکستان تأمین کند و هم اینکه پاکستان می‌تواند بسیاری از نیازهای خود را از طریق ایران تأمین نماید. تأمین انرژی پاکستان از طریق ایران کم هزینه‌ترین و آسان‌ترین راه است بنابراین هم به نفع مردم پاکستان و هم به نفع مردم ایران است که همکاری بین دو کشور تقویت شود.

دبیرکل مجمع جهانی تقریب در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چگونه کشورهای اسلامی می‌توانند به هم نزدیک شوند و روابط خوبی داشته باشند، خاطرنشان کرد: اولین کاری که کشورهای اسلامی می توانند انجام دهند این است که از تأثیر ابرقدرت‌ها و نیروهای خارجی در سیاست‌هایشان جلوگیری کنند چون یکی از عواملی که موجب دور شدن کشورهای اسلامی از یکدیگر می‌شود دخالت خارجی‌ها است.
آیت الله اراکی افزود: کار دیگری که باید انجام شود این است که سیاسیون کشورهای اسلامی با هم بنشینند و طرح هایی برای ایجاد و تقویت روابط در پیش بگیرند.
وی گفت: ما به عنوان مجمع جهانی تقریب پیشنهاد می کنیم اتحادیه کشورهای اسلامی نظیر اتحادیه کشورهای اروپایی ایجاد شود تا کشورهای اسلامی بتوانند با حفظ استقلال سیاسی و اقتصادی عضو این اتحادیه شوند.

captcha