در تعاونی مطبوعات چه خبر است؟!
کد خبر: 3533003
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۴۰

در تعاونی مطبوعات چه خبر است؟!

در شرایطی که گویا تنها یکی دو روز به انتخابات مجمع عمومی «تعاونی مطبوعات» باقی مانده است، بی‌خبری در این زمینه این پرسش را پدید آورده است که در این نهاد، که قاعدتا با توجه به مسؤولیت توزیع نشریات، گردش مالی بالایی باید داشته باشد، چه می گذرد؟

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایسنا نوشت: انتخابات مجمع عمومی عادی تعاونی مطبوعات بهانه‌ای شد تا خبرنگار ایسنا در این گزارش، به عملکرد این نهاد 27 ساله و انتقادهایی که به آن وارد دانسته شده است نگاهی بیاندازد.

منتقدان تعاونی مطبوعات معتقدند، ابهام‌های زیادی درباره‌ی این تعاونی وجود دارد؛ از درآمدهای این نهاد گرفته تا نحوه‌ انتخابات اعضای هیات مدیره تعاونی و انتشار نیافتن اساسنامه مشخصی بر روی سایت، آن هم با توجه به تاکید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بر قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات.

«سود ناشی از درآمدزایی تعاونی چگونه و چه زمانی بین اعضا توزیع خواهد شد؟»، «چه افرادی صلاحیت نامزدهای انتخابات را بررسی می‌کنند و بر اساس کدام آیین‌نامه و اساسنامه؟»،  «آگهی انتخابات و فراخوان ثبت‌نام در کدام روزنامه‌ها منتشر شده و چرا دعوتنامه ثبت‌نام برای مدیران مسوول پست نشده است؟»، «چه نظارتی بر کار این تعاونی صورت می‌گیرد که اغلب اهالی مطبوعات یا از وجودش خبر ندارند یا از گرفتن حق قانونی خود از سود درآمدهای ناشی از طرح‌های اجرایی در تعاونی؟» و ... از جمله پرسش‌هایی هستند که به‌رغم مطرح شدن در رسانه‌ها، هنوز پاسخ مشخصی به آنها داده نشده است.

اما در حالی که برخی رسانه‌ها از روند اعلام برگزاری انتخابات، اساسنامه و شیوه رأی‌گیری انتخابات تعاونی مطبوعات کشور گله‌مندند، تا چند روز گذشته هیچ مطلبی تحت عنوان دعوت‌نامه و اعلام رسمی برگزاری این انتخابات بر روی سایت رسمی این نهاد منتشر نشده بود؛ اما گویا تنها دو سه روز مانده به انتخابات، فراخوان «دعوت انتخابات مجمع عمومی عادی نوبت اول تعاونی مطبوعات» با تاریخ ۱۶ شهریور ماه! یعنی تقریباً دو هفته پیش، بر روی سایت منتشر شده است.

از طرفی هنوز هم در سایت رسمی تعاونی مطبوعات اساسنامه‌ مشخص و مدونی منتشر نشده است و حتا در قسمت "درباره ما" نیز هیچ اطلاعی از اهداف تاسیس این نهاد، عملکرد آن، تاریخچه حرفه‌ای و ... که طبیعتاً باید در اختیار مراجعان به سایت قرار بگیرد، وجود ندارد؛ آن هم در شرایطی که در چند سال اخیر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به شدت بر لزوم رعایت قانون انتشار و دسترسی به اطلاعات تاکید دارد و طرح ساماندهی سایت‌های خبری و شناسنامه‌دار کردن رسانه‌ها نیز بارها مورد تاکید قرار گرفته است.

با این اوصاف، گویا تعاونی مطبوعات از سال 67 تاسیس شده و گفته شده است، در این مدت توانسته یه عنوان یک تشکل صنفی رسمی سراسری مطبوعاتی کشور، حدود 2000 عضو داشته باشد. و حالا نزدیک شدن به انتخابات پیش‌روی تعاونی مطبوعات، بهانه‌ای است برای آن که عملکرد این نهاد در سال‌های گذشته از سوی اهالی رسانه بیشتر مورد بررسی قرار بگیرد. حتی برخی رسانه‌ها از نامه سرگشاده جمعی از مدیران مطبوعاتی خبر داده‌اند. این افراد که نام آنها عنوان نشده است، خواستار حضور نهادهای نظارتی و نمایندگان وزارت ارشاد و وزارت کار در این تعاونی شده‌اند.

درآمدزایی میلیاردی در دو سال گذشته با استفاده از طرح اشتراک وزارت ارشاد و ابهام در برگزاری انتخابات، از جمله مواردی است که در این نامه سرگشاده به آنها اشاره شده است.

در بخش دیگری از این نامه، چنین پرسش‌هایی مطرح شده است: «چه افرادی صلاحیت نامزدهای انتخابات را بررسی می‌کنند و بر اساس کدام آیین‌نامه و اساسنامه؟ مگر نه اینکه هیات مدیره قبلی فقط دو دوره می‌تواند ابقا شود؟ پس چطور برای انتخابات جدید که هیچ‌کسی از برگزاری و ثبت‌نام نامزدها و زمان بررسی نامزدها خبر ندارد، همان هیات مدیره قبلی حضور فعال دارند؟ آگهی انتخابات و فراخوان ثبت‌نام در کدام روزنامه‌ها منتشر شده و چرا دعوتنامه ثبت‌نام برای مدیران مسوول پست نشده است؟

آیا نباید از حراست وزارت ارشاد و بازرسان وزارت کار پرسید، چه نظارتی بر کار این تعاونی صورت می‌گیرد که اغلب اهالی مطبوعات یا از وجودش خبر ندارند و یا از گرفتن حق قانونی خود از سود درآمدهای ناشی از طرح‌های این دو وزارتخانه در تعاونی؟ آیا شائبه همکاری بازرسان این دو وزارتخانه با تعاونی مطبوعات، وجود ندارد؟ داستان سفرهای خارجی برخی اعضای هیات مدیره و حضور برخی روابط خانوادگی در سیستم مدیریتی این تعاونی را چطور می‌توان توجیه کرد؟»

اما نظر به طرح تمامی ابهامات موجود در انتخابات 11 مهر ماه تعاونی مطبوعات و انتقادهایی که از سوی برخی فعالان رسانه نسبت به این موضوع همچنان مطرح است، خبرنگار ایسنا تلاش کرد تا برای کامل‌تر شدن این گزارش و همچنین پرهیز از نگاهی یکسونگر به مساله، با رییس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت تعاونی مطبوعات کشور درباره حواشی مطرح شده گفت‌وگویی انجام دهد، که به‌رغم تلاش‌ها تاکنون این اتفاق محقق نشده است. ایسنا همچنان آمادگی انتشار نظرات هر یک از اعضای این نهاد را دارد و شاید انتشار این گزارش بهانه‌ای شود برای ارایه‌ی پاسخ به این‌گونه پرسش‌ها و ابهام‌ها.

انتهای پیام

captcha