آموزه‌های دینی ایران و اعراب؛ لازمه گفتگوهای فرهنگ و مراودات علمی
کد خبر: 3564921
تاریخ انتشار : ۰۲ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۳:۱۵
رئیس دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد:

آموزه‌های دینی ایران و اعراب؛ لازمه گفتگوهای فرهنگ و مراودات علمی

محمد مهدی تهران ‌چی اظهار کرد: با تکیه بر این میراث فرهنگی باید گام های اساسی برداریم، میراث قرآن و ایرانی - عربی از سوی دیگر زمینه تفاهم میان اهداف بشری را فراهم ساخته است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) تسنیم نوشت: محمد مهدی تهران ‌چی روز شنبه در نخستین اجلاس گفتگوی فرهنگی ایران و جهان عرب که در سازمان فرهنگ و ارتباطات، اظهار کرد: با تکیه بر این میراث فرهنگی باید گام های اساسی برداریم، میراث قرآن و ایرانی - عربی از سوی دیگر زمینه تفاهم میان اهداف بشری را فراهم ساخته است.
به گفته وی، تاریخ ما از گذشته، وحدت ایرانی - عربی را نشان می‌دهد، در اصل ایران از ابتدای تاسیس با اجتناب از سیاست فتنه‌گرایانه، به دنبال وحدت در منطقه بوده است، ما همیشه ندای وحدت مسلمانان را سر داده‌ایم.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: ضرورت‌های عصر حاضر این است که جوامع مختلف از جمله ایران و اعراب در مسیر همگرایی پیش بروند، تهدیدهای اقتصادی، امنیتی و زیست محیطی از مرزهای کشورها خارج شده و برای رفع این تهدیدها نیاز به هماهنگی سیاسی و منطقه‌ای است.
تهران‌چی یادآور شد: در منطقه ما انواع تهدیدها وحود دارد، چنددولتی شدن، مهاجرت، مداخله نظامی خارجی، نقص حاکمیت، توزیع نامتوازن اقتصادی، آلودگی جوی، کمبود آب و جنگ داخلی وجود دارد، هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند از این مشکل بیرون بیاید، بنابراین همه نیاز به همکاری دارند.
وی افزود: برای مدیریت این بحران‌ها هیچ کشوری به تنهایی نمی‌تواند کاری کند، هزینه نظامی و دفاعی کشورها در حالت تنهایی بیشتر می‌شود و در نهایت بی‌ثباتی را نیز بیشتر می‌کند، این همکاری و همگرایی در منطقه‌های دیگر که بی‌ثباتی در مناطق غرب آسیا را ایجاد کرده است به وقوع پیوسته و این کشورها به رغم میراث و تمدن قدیمی در ایجاد این بی‌ثباتی نقش دارند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی ابراز داشت: این اتحاد محق نمی‌شود جز با درک مشترک از تغییر شرایط جدید، از طریق گفت و گو این کار انجام می‌شود، کشورهای منطقه در برخورد با حل معضلات با وحدت و گفتگو می‌توانند جلو بروند، البته بدون گذر از گفتگو نمی‌توان به وحدت رسید، هم افزایی علمی دانشگاهی در زمینه‌های مختلف اقتصادی، سیاسی، اجتماعی شرایط مناسبی را برای کشورهای منطقه ایحاد می‌کند.
captcha