فلسفه سختی‌های زندگی تنبه و بیداری انسان است
کد خبر: 3578074
تاریخ انتشار : ۰۷ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۵:۳۰
آیت‌الله هادوی تهرانی:

فلسفه سختی‌های زندگی تنبه و بیداری انسان است

گروه حوزه‌های علمیه: استاد تفسیر حوزه علمیه گفت: یکی از فلسفه‌های مشکلات دنیا برای این است که انسان، ناتوانی خود را ببیند و در مقابل خداوند تضرع کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آیت‌الله مهدی هادوی تهرانی، استاد تفسیر حوزه امروز هفتم اسفندماه در ادامه تفسیر سوره مبارکه مومنون گفت: در آیه 75 این سوره فرمود اگر ما به دشمنان انبیاء مهلت دهیم در طغیان خود بیشتر لجاجت می‌کنند و بیشتر در گمراهی فرو می‌روند.
وی افزود: خداوند برای این افراد عذاب‌هایی در دنیا قرار داده است ولی باز هم تضرع نمی‌کنند و استکبار می‌ورزند بنابراین یکی از فلسفه‌های مشکلات دنیا برای این است که انسان، ناتوانی خود را ببیند زیرا یک مقداری که احساس دارای و قدرت کرد ندای «انا ربکم الاعلی» سر می‌دهد و وقتی به دانشی رسید تصور می‌کند زیر آسمان کبود همانند او کسی نیست.
این استاد تفسیر بیان کرد: هزاران مشکل روزانه برای ما ایجاد می‌شود که خداوند بیشتر آن‌ها را دفع می‌کند ولی همین که مشکل کوچکی ایجاد شد ضجه می‌زنیم؛ امام سجاد در دعای عندالمرض فرموده است که من متحیرم که کدام دو حال سزاوارتر به شکر توست در وقت خوبی که فرصت کارهای خوب می‌دهی و یا موقعی که بیماری می‌دهی و با آن مرا خالص می‌کنی.
وی افزود: گرفتاری و بیماری با همه سختی‌ها فرصتی برای انسان است تا بتواند پرده‌های غفلت را کنار بزند تا حقیقت را بیشتر ببیند و البته این مسئله مشمول گرفتاری‌های اجتماعی نیز می‌شود. 
هادوی تهرانی همچنین در تفسیر سوره انبیاء عنوان کرد:  در این سوره به داستان نوح اشاره فرموده و گفته است که نوح از ما تقاضا کرد و ما نیز او را اجابت کردیم.
وی تاکید کرد: این اجابت البته به معنای آن نیست که بلافاصله انجام شده باشد زیرا خداوند مدت‌های مدیدی مهلت به قوم نوح داد و به نوح نیز هسته خرمایی داد که آن را بکارد و تبدیل به درخت شود و از چوب‌های آن کشتی بسازد که معلوم است زمان زیادی طول کشیده است.
هادوی تهرانی با بیان اینکه خداوند دعاهای انسان را مستجاب می‌کند تاکید کرد: البته این استجابت بنابر حکمت الهی ممکن است گاهی زمان زیادی طول بکشد ولی تصور ما این است به محض اینکه درخواستی از خدا داشتیم آن را مستجاب کند. 
captcha