به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت نوع مواد غذایی که در بوفه مدارس عرضه می شود گفت: همین امر منجر به تدوین دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس شد که در تاریخ 10/ 08 /1393 به امضای دو وزیر آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید و به کل مدارس کشور ابلاغ شد.
وی افزود: طبق این تفاهمنامه مواد خوراكي سالم و با ارزش به موادی گفته ميشود كه ضمن تأمين حدود 500-300 كالري از انرژي مورد نياز دانشآموزان، به عنوان ميانوعده، مطابق با استانداردهاي بهداشتي تهيه و با دارا بودن شرايط بهداشتي در پايگاه تغذيه سالم به دانشآموزان عرضه و فروخته شود. همچنین طبق این تفاهمنامه عرضه مواد خوراكي نا سالم و كمارزش که فاقد استانداردهاي لازم باشد ممنوع است.
عبداللهی به شرايط مواد خوراكي بوفهها تاکید و عنوان کرد: این مواد غذایی باید داراي پروانه ساخت از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، علامت استاندارد، نام و نشان كارخانه ، تاريخ تولید و انقضاي معتبر ، تركيبات تشكيل دهنده ، ارزش غذايي و داراي پوشش سالم و تميز باشند و به تایید کارشناسان تغذیه در معاونت های بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور رسیده باشند.
وی گفت : خرما ، انواع مغزها ( بادام زميني، بادام، بادام هندي، فندق و پسته ) كشمش ، نخودچي ، آجيل سويا، توت خشك، انجير خشك، انواع ماست ، انواع پنير ( همه پاستوريزه و استريليزه ) ، ميوه همچون انواع ميوه سالم شسته شده و ضد عفوني شده در بسته بنديهاي يك نفره وكيوم شده، انواع ميوه خشك – نوشيدنيها همچون انواع شير، دوغ بدون گاز، انواع آبميوه طبيعي، آب معدني ( پاستوريزه و استريليزه) بيسكويت ، كيك و كلوچه: بيسكويت ساده و سبوس دار و بدون كرم، كيك وكلوچه ترجيحاً از نوع غني شده و تهيه شده با روغن حاوي اسيد چرب با ترانس زير 5 درصد ، انواع آش، انواع سوپ، لوبيا، عدس پخته، حليم، شله زرد، سمنو، فرني به شرطی که بهداشتی و سالم تهیه و عرضه شوند از جمله مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.
وی به مواد غذایی ممنوعه در بوفه مدارس اشاره و گفت: عرضه مواد غذایی همچون انواع پفك، اسنک، نوشابه هاي گازدار و ماءالشعير، آدامس، شكلات، پاستيل، سوسيس، كالباس، سالاد الويه، چيپس، انواع لواشك و آلو و آلوچه ( غیر بهداشتی ) ممنوع است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به والدین و دانش آموزان توصیه کرد : دانش آموزان بهتر است میان وعده برای زنگ های تفریح را از خانه همرا خود بیاورند چرا که سالم تر هستند به عنوان مثال میوه ، شیر و لقمه سالم مثل نان و پنير و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنير و خيار، نان و پنير گوجه فرنگي – نان و كره و عسل از مناسبترین میان وعده ها برای دانش آموزان محسوب می شوند.