توجه ویژه والدین به میان وعده‌های دانش‌آموزان/ عرضه مواد غذایی ناسالم در بوفه مدارس ممنوع
کد خبر: 3644494
تاریخ انتشار : ۲۹ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۶:۳۳

توجه ویژه والدین به میان وعده‌های دانش‌آموزان/ عرضه مواد غذایی ناسالم در بوفه مدارس ممنوع

گروه سلامت: مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت نوع مواد غذایی، والدین را به توجه ویژه به مواد غذایی آنان در مدارس فراخواند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، با اشاره به اهمیت نوع مواد غذایی که در بوفه مدارس عرضه می شود گفت: همین امر منجر به تدوین دستورالعمل پایگاه تغذیه سالم مدارس شد که در تاریخ 10/ 08 /1393 به امضای دو وزیر آموزش و پرورش و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رسید و به کل مدارس کشور ابلاغ شد.
وی افزود: طبق این تفاهم‌نامه مواد خوراكي سالم و با ارزش  به موادی گفته مي‌شود كه ضمن تأمين حدود 500-300 كالري از انرژي مورد نياز دانش‌آموزان، به عنوان ميان‌وعده، مطابق با استانداردهاي بهداشتي تهيه و با دارا بودن شرايط بهداشتي در پايگاه تغذيه سالم به دانش‌آموزان عرضه و فروخته شود. همچنین طبق این تفاهم‌نامه عرضه مواد خوراكي نا سالم و كم‌ارزش که فاقد استانداردهاي لازم  باشد ممنوع است.
عبداللهی به شرايط مواد خوراكي بوفه‌ها تاکید و عنوان کرد: این مواد غذایی باید داراي پروانه ساخت از وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی ، علامت استاندارد، نام و نشان كارخانه ، تاريخ تولید و انقضاي معتبر ، تركيبات تشكيل دهنده ، ارزش غذايي و داراي پوشش سالم و تميز  باشند و به تایید کارشناسان تغذیه در معاونت های بهداشت دانشگاههای علوم پزشکی کشور رسیده باشند.
وی گفت : خرما ، انواع مغزها ( بادام زميني، بادام، بادام هندي، فندق و پسته ) كشمش ، نخودچي ، آجيل سويا، توت خشك، انجير خشك، انواع ماست ، انواع پنير ( همه پاستوريزه و استريليزه ) ، ميوه  همچون  انواع ميوه سالم شسته شده و ضد عفوني شده در بسته بنديهاي يك نفره وكيوم شده، انواع ميوه خشك – نوشيدني‌ها همچون  انواع شير، دوغ بدون گاز، انواع آبميوه طبيعي، آب معدني ( پاستوريزه و استريليزه) بيسكويت ، كيك و كلوچه: بيسكويت ساده و سبوس دار و بدون كرم، كيك وكلوچه ترجيحاً از نوع غني شده و تهيه شده با روغن حاوي اسيد چرب با ترانس زير 5 درصد  ، انواع آش، انواع سوپ، لوبيا، عدس پخته، حليم،  شله زرد، سمنو، فرني به شرطی که بهداشتی و سالم تهیه  و عرضه شوند  از جمله  مواد غذایی سالم برای عرضه در بوفه مدارس هستند.
وی  به مواد غذایی ممنوعه در بوفه مدارس اشاره و گفت: عرضه مواد غذایی همچون انواع پفك، اسنک، نوشابه هاي گازدار و ماءالشعير، آدامس، شكلات، پاستيل، سوسيس، كالباس، سالاد الويه، چيپس، انواع لواشك و آلو و آلوچه ( غیر بهداشتی )  ممنوع است.
 مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به والدین و دانش آموزان توصیه کرد : دانش آموزان بهتر است  میان وعده برای زنگ های تفریح را از خانه همرا خود بیاورند چرا که سالم تر هستند به عنوان مثال میوه ، شیر و  لقمه سالم مثل  نان و پنير و گردو، نان و تخم مرغ، نان و پنير و خيار، نان و پنير گوجه فرنگي – نان و كره و عسل  از مناسبترین میان وعده ها برای دانش آموزان محسوب می شوند.

captcha