دولت در اجرای سهام عدالت از جامعه‌شناسان و اقتصاددانان خبره مشورت بگیرد
کد خبر: 3654896
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۱

دولت در اجرای سهام عدالت از جامعه‌شناسان و اقتصاددانان خبره مشورت بگیرد

گروه اجتماعی: پژوهشگر دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شواری اسلامی گفت: به مسئولان پیشنهاد می‌دهیم اول از همه یک گروه مدبر از جامعه‌شناسان، اقتصاددانان و افراد خبره را دور هم جمع کنند که آیا طرح سهام عدالت الان می‌تواند پیاده‌سازی و اجرا شود یا نه؟.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، به نقل از صبح زاگرس، استاد محمد خانی چهری، پژوهشگر دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی امروز، 29 مهرماه با اشاره به مسئله سهام عدالت و دودلی دولت در پرداخت و یا لغو سود آن به مشمولان، اظهار کرد: در مورد این مسئله باید اول از همه از دولت و مدیران اداره کشور پرسید که این موضوع به کجا خواهد کشید؟ و چگونه به جلو خواهد رفت؟
وی با بیان اینکه در علم جامعه شناسی این گونه طرح‌ها به حوزه عمومی مردم ربط دارد، بیان کرد: در علم جامعه‌شناسی گفته می‌شود که اول از همه باید سهام عدالت را تعریف کرد و بعد از آن بگوییم این چه موضوعی است و آیا این واژه که یک واژه انتزاعی است خوشبختی برای جامعه  می‌آورد یا نه؟
پژوهشگر دفتر مطالعات اقتصادی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با اشاره به این موضوع که یکی از مشکلات ما ندانستن اینگونه واژگان است، افزود: اول از همه باید تعریف جامعی از سهام را برای مردم بازگو کنیم و بعد بدانیم که آیا این سهام با عدالت جمع می‌شود.
خانی‌چهری با اشاره به این موضوع که در ادبیات اقتصادی و توسعه باید این موضوع را به صورت واحد به جامعه تعریف کنیم، ابراز کرد: ما باید بدانیم که مشکل کجاست و مواضع و داده‌ها را دریابیم و از طرف دیگر باید به این بنگریم که آیا این اقتصاد در حوزه غرب آسیا و خاورمیانه با توجه به ضریب‌های جی نی حاضر چگونه بوده و جوابگو است.
وی با تأکید دوباره بر این موضوع که باید اول از همه موضوع مهم سهام و عدالت را به جامعه معرفی کرد، یادآور شد: اعتقاد ما این است که باید اول از همه سهام را تعریف کنیم و اگر این دو کلمه سهام و عدالت در جامعه قابل جمع بودندآن را اجرا کنیم.
 کارشناس ارشد جامعه شناسی با تأکید بر اینکه در علم اقتصاد باید 25 شاخص مهم در اقتصاد را بازبینی و بعد آن را اجرا کرد، گفت: در این زمینه اول از همه باید بدانیم که رشد توسعه چرا اینقدر فرق می‌کند، چرا نابرابری‌ها ایجاد شده است.
 خانی‌چهری ادامه داد: در همین زمینه باید از کشورهایی که در این راستا همانند بلژیک و دانمارک که اقتصادی شکوفایی به نام (لگو تاو) دارند توجه کنیم که با این فرضیه اقتصادی توانسته‌اند اقتصادشان را به گونه‌ای پیش ببرند که مردم از آنها راضی باشند.
 وی با بیان این موضوع که سهام عدالت با این رویه اصلاً قابل تعریف نیست، تصریح کرد: در راستای تعریف سهام عدالت اول از همه باید بدانیم که موضوع بر اساس کدام پشتیبانی تعریف شده و بعد نوع سهام از چیست و سوماً باید بدانیم اصلاً این نوع سهام چگونه برای مردم بسته شده است که می‌توان به عنوان مثال یک قرار داد را اشاره کرد که چگونه آن را بسته‌ایم و آن را چگونه تعریف کرده‌ایم.
 این کارشناس ارشد جامعه شناسی با تأکید بر اینکه به عبارت دیگر مفهوم سهام عدالت باید در دکترای جامعه شناسی بازنگری شود، افزود: در ادبیات جامعه شناسی مفهوم(سهام عدالت) یک سؤال پیچیده است و در ادبیات یعنی ابزار بسیار پچیده و دقیق که باید صورت کارشناسی و پله و پله مورد بازبینی قرار گیرد که این موضوع شاید سال‌ها طول بکشد تا به هدف خود برسد.
خانی‌چهری با بیان اینکه این موضوع مهم در کشورهای اقتصادی با چالش‌های زیادی روبه رو است، عنوان کرد: در زمینه سهام عدالت، اول از همه باید رشد اقتصادی و ادبیات توسعه را با توجه 25 شاخص مهم اقتصادی گفته شده و مفاهیم آن پیش‌بینی کنیم.
وی بیان کرد: ما به مسئولان پیشنهاد می‌دهیم در این زمینه اول از همه باید یک گروه مدبر از جامعه شناسان، اقتصاددانان و افراد خبره را دور هم جمع کنند که آیا این طرح الان می‌تواند پیاده سازی و اجرا شود یا نه؟
 مدرس دانشکده امور اقتصادی و دانشگاه تربیت مدرس با تأکید بر اینکه اگر این طرح(سهام عدالت) را با دقت و فراغ بال مورد بازبینی قرار دهیم می‌توان آن را به گونه‌های بهتری اجرا کرد، ابراز کرد: همه چیز در این زمینه در دست دولت است که آیا می‌تواند آن را اجرا کند.
خانی‌چهری مؤلف کتاب‌های قانون امور گمرکی و آئین‌نامه اجرایی مصوب سال 91  خدمات گمرکی و بندری مدیریت صادرات و واردات است.
captcha