کار فرهنگی محور فعالیت‌های کمیته امداد است
کد خبر: 3657488
تاریخ انتشار : ۰۶ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۳۶

کار فرهنگی محور فعالیت‌های کمیته امداد است

گروه اجتماعی: قائم‌مقام کمیته امداد بر کار فرهنگی در این نهاد تأکید کرد و گفت: کار فرهنگی محور فعالیت‌های کمیته امداد است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کرمانشاه، به نقل از روابط عمومی کمیته امداد امام خمینی(ره) استان کرمانشاه، قائم‌مقام کمیته امداد در دومین دوره آموزشی معاونین و مدیران کمیته امداد استان کرمانشاه با تأکید بر کار فرهنگی در این نهاد، به تشریح سیاست‌های فرهنگی و حمایتی از نیازمندان پرداخت.
سید منصور برقعی، قائم‌مقام کمیته امداد با تأکید بر اینکه سیاست‌های فرهنگی باید در ارکان و اجزای این نهاد محرز و مشخص باشد، گفت: کار فرهنگی محور تمامی فعالیت‌های کمیته امداد است.
برقعی با تأکید بر اینکه خانوارهای تحت حمایت نیازمند باور هستند، افزود: توجه ویژه به تعلیم و تربیت خانوارهای تحت حمایت و ارتقای سطح آگاهی‌ و باورهای این خانوارها از نمود کار فرهنگی است.
وی بابیان اینکه این نهاد سیاست‌های فرهنگی و احسان و حمایت از نیازمندان را بر محور قرآن تنظیم‌کرده، عنوان کرد: نخستین بند از سیاست‌های حمایتی این نهاد از آیه ۳۶ سوره نساء با موضوع بسط، تعمیق و ترویج مسئولیت دینی و اجتماعی آحاد جامعه در برابر والدین، نیازمندان، مساکین، هم‌نشینان و درراه ماندگان اقتباس شده است.
قائم‌مقام کمیته امداد با اشاره به اینکه افراد خیر به‌منظور فرهنگ‌سازی عمومی باید مورد تشویق قرار گیرند، اظهار کرد: در ادبیات دینی و اسلامی تکلیف افراد در برابر والدین و محرومان هرگز پایانی نداشته و این وظیفه تمام عمر همراه با انسان است.
برقعی با یادآوری اینکه کمیته امداد با تجربیات چندین ساله خود مهارت بسیار زیادی در نظام مددکاری کسب کرده، افزود: فعالیت مددکاری این نهاد استوار بر رهنمودهای دین اسلام به منظور دلجویی و حمایت از افراد محروم و مستضعف جامعه است.
قائم‌مقام کمیته امداد با بیان اینکه مددکاران کمیته امداد سردمداران کار فرهنگی و حافظان شان و منزلت خانوارهای تحت حمایت هستند، گفت: حمایت مبتنی بر شناسایی خانوارهای محروم یکی از اصول نظام مددکاری است.
وی با اشاره به اینکه برخی از خانوارهای محروم و نیازمند هرگز به این نهاد مراجعه نمی‌کنند و کمیته امداد موظف است در قالب نظام مددکاری این خانوارها را شناسایی و تحت حمایت قرار دهد، افزود: خدماتی که این نهاد به خانوارهای مددجو ارائه می‌کند زمان‌دار و به‌منظور توانمندسازی این خانوارها ارائه می‌شود.
قائم‌مقام کمیته امداد با تأکید بر اینکه اگر ارحام و خویشاوندان برای رفع نیاز و فقر بستگان خود ورود پیدا کنند فقر و محرومیت در جامعه بسیار کمرنگ خواهد شد، عنوان کرد: کمیته امداد در نظام مددکاری بر خانواده محوری متکی و بر بازسازی پیوندهای آسیب‌دیده و روابط بین ارحام تأکید می‌کند.
برقعی بابیان اینکه نظام مددکاری در این نهاد با آنچه در غرب متداول است تفاوت دارد، افزود: محور فعالیت مددکاری کمیته امداد تلاش برای رفع فقر و محرومیت خانوارهای مددجو است.
وی با اشاره به اینکه طبق آمارها بانوان سرپرست خانوار و سالمندان تحت حمایت بسیاری در کشور تنها زندگی می‌کنند، تأکید کرد: مددکاران باید به‌منظور افزایش امید به زندگی در این جمعیت حمایتی آنان را تشویق به ازدواج مجدد کنند چراکه ازدواج یکی از مسیرهای توانمندسازی این افراد است.
برقعی با یادآوری اینکه هیچ نهاد و ارگانی به‌اندازه کمیته امداد به محرومین و دهک‌های آسیب‌پذیر جامعه نزدیک نیست و به همین دلیل کمیته امداد مسئولیت خطیری را در مقابل جامعه تحت حمایت بر عهده دارد، گفت: تعامل این نهاد با قوای سه‌گانه به‌منظور جلوگیری از گسترش فقر خانوارهای تحت حمایت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی برقرار می شود.
قائم‌مقام کمیته امداد با تاکید بر اینکه نوسانات ارزی و برخی سیاست‌گذاری‌ها بر ازدیاد فقر برای کمیته امداد تأثیر گذاشته و موجب آسیب دیدن دهک‌های پایین جامعه و فقرا می‌شود، عنوان کرد: یکی از وظایف این نهاد حمایت از اقشار آسیب پذیر در برابر این نوسانات است.
برقعی با یادآوری اینکه اقدامات این نهاد به سمت‌وسوی وام‌های قرض‌الحسنه سوق داده‌شده است، اظهار کرد: پرداخت وام‌های قرض‌الحسنه موجب می‌شود خدمات این نهاد در زمان گسترده‌تری به خانوارهای محروم بسیاری ارائه شود.
captcha