خط مشی حوزه علمیه در مرز روحانیت سکولار و روحانیت دولتی
کد خبر: 3658490
تاریخ انتشار : ۰۸ آبان ۱۳۹۶ - ۲۳:۰۵
کدخدایی تشریح کرد:

خط مشی حوزه علمیه در مرز روحانیت سکولار و روحانیت دولتی

گروه حوزه علمیه: کدخدایی با اشاره به ویژگی‌های جامعه روحانیت از نقش این نهاد در تداوم حرکت انقلاب اسلامی سخن گفت و تأکید کرد حوزه علمیه باید در زمینه اقتصاد نظریه‌پردازی کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) نشست علمی «وظایف متقابل حوزه علمیه و نظام در پرتو مبانی قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران» با حضور عباسعلی کدخدایی، عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان ظهر امروز ۸ آبان‌ماه ۹۶ در حوزه علمیه آیت‌الله ایروانی برگزار شد.
کدخدایی در این نشست اظهار کرد: اگر یک نظام اسلامی می‌خواهد شکل بگیرد و استمرار پیدا کند باید به منبعی متکی باشیم که کارشناسانی اسلامی تربیت کرده و به جامعه تحویل دهد. آن سرچشمه زاینده حوزه علمیه است. در واقع حوزه مسیر اسلامی‌سازی جامعه را از صدر اسلام آغاز کرده و در آینده ادامه خواهد داد. در این بازه‌ زمانی تحولات زیادی در این مسیر به وجود آمده و در مواقعی حکّام جور تلاش کردند که روحانیت را از مسیر اصلی خود منحرف کنند.چون این چشمه زاینده متکی بر آموزه‌های اسلامی بوده است، علی‌رغم سختی‌ها توانسته خودش را سرپا نگه دارد. 
وی تأکید کرد: ما در این جامعه اسلامی نیازمند نیروی انسانی هستیم و این امر بر عهده حوزه است. وظیفه حوزه، تربیت نیرو برای جایگاه‌هایی است که در قانون اساسی لحاظ شده است. گرچه حوزه باید استقلال خودش را حفظ کند اما این بدان معنا نیست که با دولت و حکومت هیچ کاری نداشته باشد بلکه باید متکی به دولت نباشد. به عبارت دیگر باید در حفظ و استمرار حکومت گام بردارد اما وابستگی به دولت نداشته باشد. این حوزه علمیه بود که امام خمینی در آن پرورش پیدا کرد. این حوزه است که امام موسی صدر و علامه طباطبایی و شیخ طوسی و ... پرورش داده است.
وی افزود: چه حکومت، اسلامی باشد و چه نباشد حوزه باید وظیفه خودش را انجام دهد چون هدف اصلی حوزه هدایت جامعه است. هدایت جامعه ابزار می‌خواهد که امروز محقق شده است. اگر قصد شما هدایت جامعه باشد، فرق است بین اینکه ابزاری به نام حکومت در اختیار داشته باشی یا نداشته باشی. امروز به برکت انقلاب اسلامی، رسانه‌ها و مراکز متعددی وجود دارد و این ابزار در اختیار ماست.
کدخدایی ادامه داد: برخی ادعا می‌کنند حوزه علمیه چه تخصصی در بحث اقتصاد دارد که از حوزه نظر اقتصادی مطالبه کنیم. این یعنی حوزه علمیه در بحث اقتصاد اسلامی نمی‌تواند ورود کند؟ قرن‌های متمادی علمای ما در خصوص روابط اقتصادی کتاب‌ها نوشته‌اند. آیا این تلاش برای این بوده است که ما این مطالب را حفظ کنیم یا اینکه آنها را در زندگی مردم و برنامه‌ریزی مسئولان پیاده کنیم. حوزه باید در اقتصاد دخالت کند و نظریه‌پردازی کند.
وی در پایان به ویژگی‌های نظام روحانیت اشاره کرد و گفت: یکی از ویژگی‌های روحانیت این بوده است که همواره ضد ظلم بوده. خط سیر روحانیت این است که هرجا ظلمی بوده، حوزه در مقابله با آن پیشگام بوده است. دیگر ویژگی حوزه ضد فساد بودن است. هرجا فساد بوده، حوزه در نقش آمر به معروف و ناهی از منکر ظاهر شده است. ویژگی دیگر حضور در خط اول مبارزه با دشمن است.
captcha