درآمدزایی از سفر اربعین سوءاستفاده از وضعیت موجود است
کد خبر: 3659543
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰
اخبار بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات/ 195

درآمدزایی از سفر اربعین سوءاستفاده از وضعیت موجود است

گروه اقتصاد: حاجی‌بابایی اظهار کرد: قطعا دولت توان اختصاص بودجه برای راهپیمایی اربعین را دارد اما اساسا نیازی به چنین کاری نیست، بلکه فقط به دنبال درآمدزایی نباشد؛ چراکه در منظر مردم کار پسندیده‌ای نیست و نوعی سوءاستفاده از وضعیت موجود است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در هفته‌های اخیر انتقادات بسیاری به افزایش هزینه‌های سفر اربعین وارد شد و حتی برخی نمایندگان مجلس، سؤال از وزیر کشور را در دستور کار قرار دادند. هرچند که حسین ذوالفقاری، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور و رئیس ستاد اربعین در گفت‌وگو با ایکنا افزایش هزینه‌ها را تکذیب کرد اما همچنان برخی نمایندگان و همچنین زوار اربعین اعتقاد دارند که هم هزینه‌های رسمی برای خروج از کشور و هم هزینه خدمات در طی بسیار بسیار افزایش پیدا کرده است.
حمیدرضا حاجی‌بابایی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در گفت‌وگو با ایکنا به بیان دیدگاه‌های خود در مورد افزایش هزینه‌های سفر اربعین پرداخت و گفت: بنده ابتدا باید از همه کسانی‌که در این ایام در حال زحمت هستند تا میلیون‌ها نفر از ملت شیفته و عاشق اهل بیت(ع) به سفر اربعین  رفته و از عراق بازگردند تشکر کنم اما باید گلایه‌ای شدید هم داشته باشم که کمال بی‌انصافی در مورد زائران اربعین در حال انجام است.
وی ادامه داد: متأسفانه برخی کسانی‌که در کاری خدماتی به این زائران هستند با نگاه یک بنگاه درآمدزایی به این قضیه نگاه می‌کنند و متأسفانه امروز رفتن به اربعین، سخت از سفر به یک کشور خارجی برای تفریح است و این حرکت مناسبی نیست.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه تأکید کرد: شرکت‌های هواپیمایی، هر روز اسامی گوناگونی انتخاب می‌کنند تا قیمت را بالاتر ببرند. قیمت ویزا هم چند برابر شده است و در مسیر هم هزینه‌های زیادی برای زائران تعریف شده است و این نوع نگاه اقتصادی کردن به اربعین در شأن و منزلت یک کشور اسلامی نیست.
حاجی بابایی در پاسخ به این پرسش که آیا دولت ایران توان چانه زنی برای کاهش هزینه ویزا را دارد عنوان کرد: ما با عراق دارای مناسبات سیاسی و توافقات دوجانبه هستیم و می‌توانیم در قیمت ویزا تأثیرگذار باشیم. هواپیما که دست عراق نیست و در اختیار خود ماست و باید هزینه‌های آن تعریف شده باشد.
وزیر سابق آموزش و پرورش یادآور شد: همچنین باید اشاره کنم که بسیاری از هزینه‌هایی که در مسیر تعریف شده در اختیار دولت است و می‌تواند در کاهش آنها تأثیرگذار باشد. بنابراین باید این موضوع را درک کنیم که راهپیمایی اربعین یک کار بزرگ و در مسیر اقتدار نظام جمهوری اسلامی ایران، اقتدار قرآن و اهل بیت(ع) است و باید تا جایی که ممکن است برای آن هزینه کنیم تا مردم به سفر اربعین بروند.
وی ادامه داد: اما اینکه ما بیاییم هزینه‌ها سفر اربعین را افزایش دهیم، در منظر مردم کار پسندیده‌ای نیست و نوعی سوءاستفاده از وضعیت موجود است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در پاسخ به این پرسش که آیا دولت می‌توان بودجه اختصاصی برای سفر اربعین اختصاص دهد اظهار کرد: قطعا دولت توان اختصاص بودجه برای اینکار را دارد اما اساسا نیازی به چنین کاری نیست، بلکه فقط به دنبال درآمدزایی نباشد.
captcha