ارزیابی الکترونیکی مطبوعات در پنجمین جایزه فرهنگستان زبان و ادب فارسی
کد خبر: 3659632
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۷
اخبار بیست و سومین نمایشگاه مطبوعات/ 214

ارزیابی الکترونیکی مطبوعات در پنجمین جایزه فرهنگستان زبان و ادب فارسی

گروه ادب: دبیر پنجمین جایزه فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: تمامی مراحل ارزیابی مطبوعات و خبرگزاری‌های این دوره از جایزه تا حصول رسانه‌های برتر در زمینه درست نویسی به شمکل الکترونیکی به انجام رسید.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) ذوالفقاری، دبیر پنجمین جایزه فرهنگستان زبان و ادب فارسی به رسانه‌های برتر بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات، در اختتامیه این دوره از نمایشگاه مطبوعات که عصر امروز جمعه 12 آبان برگزار شد با قرائت بیانیه هیئت داوران این جایزه گفت: به طور حتم برگزاری این جایزه نقشی مؤثری در تشویق مطبوعات در رعایت الزامات ادبی و دستور زبانی در تهیه و تنظیم اخبارشان دارد.

وی ادامه داد: اهمیت درست‌نویسی و پاکیزه‌نویسی در جریان تولید محتوای خبری یکی از مهمترین مباحثی است که امروزه در عرصه حرفه خبرنگاری مطرح است و فرهنگستان زبان و ادب فارسی نیز که خود را پاسدار اصالت زبان فارسی می‌داند لذا در برگزاری این جایزه تعامل و همکاری خوبی با معاونت مطبوعاتی ارشاد تاکنون داشته است.

ذوالفقاری تصریح کرد: در این دوره از جایزه فرهنگستان 35 تن از داوران با نظارت شورای سیاستگذاری و با توجه به رتبه‌بندی مطبوعات 117 عنوان نشریه و خبرگزاری را در دو مرحله مورد ارزیابی قرار دادند که در نهایت 47 عنوان خبرگزاری و مطبوعات به مرحله سوم معرفی شدند تا مورد ارزیابی نهایی استادان عضو رسمی فرهنگستان قرار گیرند.

دبیر پنجمین جایزه فرهنگستان زبان و ادب فارسی  در ادامه گفت: یکی از ویژگی‌های این دوره از جایزه ارزیابی آثار در 8 گروه تخصصی به شیوه‌ای الکترونیکی است و به دلیل آنکه نشریات علمی در ترویج علم و فرهنگ از جایگاه والایی برخوردار هستند لذا یکی از بخش های این جایزه نیز به این نشریات اختصاص پیدا کرد.

وی تأکید کرد: در مجموع نتایج داوری این دوره نشان داد که مواردی همچون غلط املایی، فاصله‌گذاری‌های بجا، ادغام چند جمله به منظور جلوگیری از مطول شدن بخش های خبر، جا به جایی بی مورد و غیرحرفه ای افعال و ... از جمله مواردی است که دوستان خبرنگار و فعال رسانه ای در رعایت آنها باید بیشتر دقت داشته باشند و لذا مدیران مسئول نشریات و خبرگزاری‌ها را به این مسئله که به نمونه‌خوانی متون مصوب از سوی همکاران خبرنگار بیشتر توجه نشان دهند، جلب می‌کنم.

یادآور می‌شود، در بیست و سومین نمایشگاه بین‌المللی مطبوعات، خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) حائر رتبه دوم جایزه فرهنگستان زبان و ادب فارسی را به طور مشترک با خبرگزاری تقریب شد و جایزه نخست رسانه حوزه دین و اندیشه را نیز مشترکاً با همین خبرگزاری از آن خود کرد.       

captcha