نظر علامه جوادی درباره اذان مرحوم موذن‌زاده و آقاتی
کد خبر: 3665543
تاریخ انتشار : ۳۰ آبان ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۶

نظر علامه جوادی درباره اذان مرحوم موذن‌زاده و آقاتی

گروه حوزه‌های علمیه: آیت‌الله العظمی جوادی آملی تاکید کرد: باید آثار شما دلپذیر باشد و نه تنها گوش‌پذیر! آثار دلپذیر می‌ماند، مانند اذان مرحوم موذن زاده و مرحوم آقاتی، و برخی خوانندگان که آثار فاخری ارائه کرده‌اند، این‌ها ماندگار است چون فطرت، مشترک میان همه انسان‌ها است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از مرکز خبر حوزه، آیت‌الله جوادی آملی در دیدار سید محمد معتمدی و بهروز شعیبی دو تن از هنرمندان جوان کشورمان گفت: هر نعمتی که خداوند به ما داد در قبال آن مسئولیتی از ما می خواهد به عبارت دیگر انسان در قبال نعمت‌هایی که خداوند به او داده است مسئولیت دارد و از انسان درباره آن نعمتها سوال می شود.
ایشان با اشاره به آیات نورانی سوره مبارکه اسراء بیان کرد: طبق بیان قرآن کریم ما «مسئول» هستیم و گوش و حنجره و دست ما «مسئولٌ عنه»! این مساله قابل درک است؛ «إِنَّ السَّمْعَ وَالْبَصَرَ وَالْفُؤَادَ كُلُّ أُولَئِكَ كَانَ عَنْهُ مَسْئُولًا» اما درک این مطلب که در سوره اسرا می فرماید ما در قبال «دل» خود نیز مسئولیم دشوار است.
این مفسر قرآن ادامه داد: دین برای ما نامحرم نیست، دین محرم ماست! ما یک صدای آشنایی در درون خود داریم، این صدا را یک وقتی شنیده ایم، مثال معروفی در عرب هست که می گوید «گاهی گوش قبل از چشم عاشق می شود»!.
آیت الله جوادی آملی یادآوری کرد: بهترین نعمت در میان نعمت های الهی نعمت ولایت است، ما فرزندان علی(ع) و پیامبر(ص) هستیم و آنها ما را به فرزندی قبول کردند؛ «انا و علي ابوا هذه الامة»، لذا همانطور که صدای مادر برای کودکی که در مهد کودک مشغول بازی است صدای آشناست و با وجود سرو صداهای بسیار و شیرین بودن بازی، باز هم جذب صدای مادر می شود، صدای ائمه(ع) نیز برای جان ما آشناست. لذا خداوند می فرماید من شما را لوح نانوشته خلق نکردم!.
ایشان اذعان کرد: همه انسان ها از عدالت، زیبایی و عطر خوش لذت می برند، این لذت ها یاددادنی نیست، اینها در فطرت بشر به ودیعه نهاده شده است، پیامبران آمدند تا این ذخایر و معادن را از درون بشر شکوفا کنند؛ «فَأَلْهَمَها فُجُورَها وَ تَقْواها».
این مرجع تقلید با تاکید بر خلق آثار هنری فاخر و ماندگار ابراز کرد: ما در مواجهه با مرگ مرگ را می میرانیم و از پوست به در میاییم نه این که بمیریم، لذا ما اگر موجودی ابدی هستیم باید کار ابدی کنیم و کار ابدی کار الهی است، کار غیر الهی از حافظه ها پاک می شود، در حقیقت کار غیر الهی قبل از مرگ مرده است! لذا آثار مانا و پویا ارائه کنید. قطعاً شما که بلبلان این سرزمین هستید تنها در فضای تمیز و پاکیزه می خوانید.
آیت الله جوادی آملی تصریح کرد: باید آثار شما دلپذیر باشد و نه تنها گوش پذیر! آثار دلپذیر می ماند، مانند اذان مرحوم موذن زاده و مرحوم آقاتی، و برخی خوانندگان که آثار فاخری ارائه کرده اند، اینها ماندگار است چون فطرت، مشترک میان همه انسانهاست لذا اگر آثار هنری ارائه کنید که با ساختار خلقت انسان‌ها هماهنگ باشد این آثار ماندگار خواهد شد.
captcha