واکنش رئیس دانشگاه یاسوج به سخنان استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست کارگروه پژوهش
کد خبر: 3665770
تاریخ انتشار : ۰۱ آذر ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۴

واکنش رئیس دانشگاه یاسوج به سخنان استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست کارگروه پژوهش

گروه فرهنگی: رحیمی نسبت به سخنان اخیر استاندار کهگیلویه و بویراحمد در نشست کارگروه پژوهش و فناوری استان واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از کهگیلویه و بویراحمد، محمودرضا رحیمی، رئیس دانشگاه یاسوج روز گذشته، 30 آبان‌ماه در نشست خبری اظهار کرد: دانشگاه‌ها آیین نامه‌ها، مقررات و دستورالعمل‌های خاص دارند و دانشگاه بعنوان یک دستگاه اجرایی محسوب نمی‌شود بلکه دستگاه علمی و آموزشی است بنابراین استاندار بعنوان مقام ارشد اجرایی استان است.
وی با اشاره به اینکه آقای استاندار در نشست کارگروه پژوهش و فناوری استان ناراحت و عصبانی شدند و اعلام کرد که رئیس دانشگاه یاسوج را از دبیرکل کارگروه پژوهش استان عزل می‌کنم، بیان کرد: آقای دکتر وحید احمدی معاون سابق وزارت علوم یکم آبان‌ماه خطاب به تمام استانداران کشور دستورالعمل برگزاری هفته پژوهش و فناوری سال 96 را ارسال کردند. در حالی که استاندار گفتند نهم آبان‌ماه  دستور العمل را دیده‌ام.
رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه آقای استاندار در صحبت‌های خود اعلام کرد که به پژوهش اهمیت می‌دهم، خاطرنشان کرد: بعد از  8 روز از ارسال دستورالعمل هفته پژوهش این دستورالعمل را دیده‌اید این چه اهمیتی است که داده‌اید؟
رحیمی تصریح کرد: طبق تبصره دو از بند الف ماده 4 این آیین نامه و دستوالعمل رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری استاندار است که به معنای منصوب کردن استاندار به این مسئولیت است. رئیس دانشگاه مادر استان (در استان کهگیلویه و بویراحمد دانشگاه دولتی یاسوج دانشگاه مادر استان می شود) دبیر و جانشین هفته پژوهش و فناوری است که انتصابش باید از سوی استاندار و رئیس ستاد هفته پژوهش و فناوری استان صورت گیرد. بنابراین آقای استاندار اصلا بنده را منصوب نکرده که بخواهد عزل کند.
وی ادامه داد: جناب آقای احمدی اعلام کرده که به آیین نامه پایند هستم بنده نیز به آیین نامه پایبند هستم. آقای استاندار این آیین نامه را خوانده است. در اولین جلسه ستاد پژوهش استان باید دبیر و جانشین رئیس ستاد هفته پژوهش از سوی استاندار تعیین شود. در حالی که منصوب نشدم اعلام کرده که از دبیر هفته پژوهش استان عزل می‌کنم.
رئیس دانشگاه یاسوج عنوان کرد: همواره بعلت مشغله کاری استاندار و رئیس دانشگاه، معاون پشتیبانی استانداری و معاون پژوهشی دانشگاه یاسوج( که معاون پژوهشی از طرف وزیر علوم بعنوان دبیر کارگروه پژوهش استان هستند) امور را به نیابت انجام می‌دهند و هرساله این کار صورت می‌گرفت و مشکل خاصی هم نبود و با عزت و باشکوه برگزار می‌شد.
رحیمی تاکید کرد: آقای دکتر احمدی که از بی برنامگی گلایه می‌کند از تاریخ یکم آبان ماه تاکنون یک جلسه تشکیل می‌شد و خواسته‌های خود را مطرح می‌کرد و مدیران و اعضای کارگروه پژوهش براساس آن خواسته‌ها برنامه ریزی می‌کردند، اگر در برنامه ریزی ناتوان بودند بعد هر طوری می‌خواستند در این زمینه عمل می کرد و عکس العمل نشان می داد.
وی گفت: وقتی دیروز اولین جلسه به ریاست استاندار برگزار می‌شود و چند روز دیگر هفته پژوهش است، این اشکال از کیست؟ هیچ دعوت نامه برای بنده نه بعنوان دبیر ستاد هفته پژوهش نه بعنوان رئیس دانشگاه یاسوج جهت شرکت در نشست کارگروه پژوهش استان ارسال نشده و تلفنی هم اطلاعی داده نشد.
رئیس دانشگاه یاسوج افزود: هفته پژوهش چارچوب و اصول کشوری دارد که ما خارج از چارچوب مشخص شده نمی‌توانیم هرکاری که دلمان می خواهد انجام دهیم بلکه وظیفه هر دستگاه مشخص است و هرسال همین آیین نامه اجرا می شد.
رحیمی بیان کرد: اگر قرار است این روال تغییر کند کار خوبی است اما از خود ایشان و بنده هم بعنوان دبیر شروع شود و انتصاب فرد دیگری طبق آیین نامه بعنوان دبیر ستاد پژوهش استان تعریف نشده است بنابراین بنده و استاندار به آیین نامه عمل می‌کنیم در فرصت باقی مانده با همان قدرتی و توان که کنگره ملی آیت الله ملک حسینی برگزار شد طی 24 ساعت می توانیم برنامه ریزی داشته باشیم و برنامه‌های هفته پژوهش را انجام دهیم اما اصول رعایت شود.
وی ابراز کرد: انتصاب رؤسای دانشگاه‌ها و مدیران دستگاه‌های استانی چارچوب دارد. برای تعیین استاندار، وزیر کشور با اقدامات مقدماتی یک نفر را به هیئت دولت معرفی می کند، هیئت دولت تایید می کند بعد به وزیر مربوطه ابلاغ می‌شود سپس وزیر کشور برای استاندار حکم صادر می‌کند. هم شان اداری رئیس دانشگاه همتراز استاندار است و هم زیر مجموعه استانداری نیست چراکه یک دستگاه علمی و آموزشی هستیم و زنجیره اداری ما به این شکل است؛ رئیس جمهور محترم، وزیر محترم علوم و رئیس دانشگاه. هیچ واسطه دیگری بین این سه نفر بعنوان تشکیلات اداری نیست.
رئیس دانشگاه یاسوج یادآور شد: بنابراین رئیس دانشگاه توسط وزیر علوم انتخاب و به شورای عالی انقلاب فرهنگی کشور معرفی پس از تایید این شورا وزیر علوم حکم رئیس دانشگاه را صادر و ابلاغ می کند. عزل رئیس دانشگاه با اینکه چند نفر توپی در میدان یک شهر رها کنند به این راحتی نیست همانطور که عزل استاندار نیز به راحتی نیست و این مسایل در سطح منطقه است.
رحیمی ادامه داد: گزارشاتی که در رسانه‌ها چاپ شود و عده ای آنها را پرینت می گیرند و زیر بغل می گذارند به وزارتخانه‌ها می برند آبروی استان را می‌برد، خواهشا این کارا را نکنید. هیچ استاندار یا رئیس دانشگاهی با شب نامه‌ها، روزنامه‌ها، خبرها و سایت ها برکنار نخواهد شد جز اینکه آبروی استان را می برد. این بساط از این دست به فرزندان استان کهگیلویه و بویراحمد ضربه می زند که هر کدام در سطح ملی از توانمند ترین افراد هستند.
وی عنوان کرد: بنابراین مقداری خودمان با خودمان مهربان باشیم و این حرف و حدیت‌ها و نوشته‌ها در حد سرگرم کردن خودمان است. اصحاب رسانه و مطبوعات را به حفظ آرامش برای خود و مسئولان و زحمت کشان توصیه می‌کنم و انتظار داریم بیشتر به عملکردها توجه شود.
رئیس دانشگاه یاسوج اضافه کرد: رسانه‌ها در سطح استان خودشان را مشغول برخی حرف‌ها نکنند بلکه باید بگذاریم هر کس کارش را کند و هرکس خوب کار نمی کند انتقاد شود نه تخریب.
آماده مناظره با استاندار هستیم
رحیمی در ادامه اظهارات خویش، با بیان اینکه طی چند روز اخیر هرکسی دنبال مقصر تاخیر در راه اندازی پارک علم و فن‌آوری کهگیلویه و بویراحمد است، افزود: راه اندازی این پارک فعلا در حد یک ساختمان است.

وی بیان کرد: طی چند روز اخیر رسانه‌ها دنبال مقصر تاخیر در راه اندازی پارک علم و فن آوری بودند و در این زمینه برخی در کنار نقد خود فلفل و بادمجان می‌گذاشتند در حالی در این زمینه شاهکار شده است.
رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه رسانه نباید از جریان‌های سیاسی تحریک پذیری داشته باشد، خاطرنشان کرد: برای کارهای انجام شده در زمینه راه اندازی پارک علم و فن آوری تا همین حد نیز سختی‌های زیادی را متحمل شدیم.
رحیمی تصریح کرد: سال 85 با موج راه اندازی پارک‌های علم و فنآوری در کشور پارک کهگیلویه و بویراحمد نیز مصوب شد اما تا سال 87 که مسئول راه اندازی پارک علم و فن‌اوری شدم هیچ اقدامی انجام نشده بود.
وی با اشاره به اینکه طبق آئین نامه تاسیس پارک‌های علم و فن آوری شرایط خاص خود را دارد، ادامه داد: وجود راه دسترسی، وجود حداقل 5 هکتار زمین، اعلام امادگی 10 واحد فن‌آور، تاسیسات پایه، تغییر کاربری زمین در شورای عالی شهرسازی و یا کمیسیون ماده 5 به آموزشی از جمله برخی از شرایط مشخص شده است.
رئیس دانشگاه یاسوج با بیان اینکه بهمن سال 87 به عنوان مدیرگروه مهندسی شیمی منصوب شدم و دیگر مسئولیت راه اندازی پارک علم و فنآوری را نداشتم، عنوان کرد: در زمان ریاست شاپور رمضانی رئیس دانشگاه یاسوج نیز مجدد به عنوان  مسئول راه اندازی پارک منصوب شدم.
رحیمی تاکید کرد: راه اندازی پارک علم و فن آوری 4 مرتبه منتفی شد اما با دلسوزی و درایت خادمی استاندار قبلی و همچنین تعامل هاشمی معاون وزیر علوم، رئیس دانشگاه و مسئول راه اندازی پارک این مهم منتفی نشد.
وی با بیان اینکه بدون رعایت مقررات آئین نامه مواقت اصولی پارک علم و فن آوری کهگیلویه و بویراحمد صادر شد، گفت: برای پارک علم و فناوری که وجود نداشت، هنوز زمین و ساختمان ندارد با همکاری معاون وزیرعلوم توانستیم ردیف بودجه بگیریم.
رئیس دانشگاه یاسوج افزود: با تلاش استاندار سابق در حالی پارک علم و فن آوری جزو مصوبات دولت نبود در پایان دولت رئیس جمهور پذیرفت و 4 میلیارد تومان اعتبار برای این پارک اختصاص داد که تاکنون بیش از 2 میلیارد تومان آن جذب شده است.
رحیمی اظهار کرد: استانداربه مدیران اجرایی خوب می‌توپد به مجموعه استانداری که در واگذاری سوله استانداری به پارک فناوری سهل انگار می‌کنند بتوپد و در این زمینه می‌خواهم تا یک یا دوماه آینده وارد شود تا ببینم چقدر مدیریت دارد.
وی خاطرنشان کرد: استاندار کهگیلویه و بویراحمد را به چالش می‌طلبم تا دوماه آینده تکلیف واگذاری سوله استانداری و زمین اختصاص یافته دانشگاه پیام نور به پارک علم و فناوری را مشخص کند تا ببینیم می‌تواند موضوع را حل کند.
رئیس دانشگاه یاسوج یادآور شد: استاندار کهگیلویه و بویراحمد طرح توسعه جامع استان را برای برون رفت استان از مشکلات بنیادین و زیرساختی را اعلام کنند و در این زمینه آماده برگزاری مناظره در دانشگاه بین استاندار و اعضای هیئت علمی دانشگاه هستیم.
رحیمی ادامه داد: امیدوارم استاندار به همه خواسته‌هایشان برسند، به امورات استانداری مسلط شوند و سردرگمی که در اطراف دفتر استانداری و بین معاونان استاندار وجود دارد را سامان دهد و هر چه زودتر این افراد که آدرس‌های غلط می‌دهند، تغییر کنند و سیاست‌های بلندمدت خود را اجرا کنند.
وی عنوان کرد: آقای احمدی استاندار یک چهره دانشگاهی است، از ایشان می‌خواهم که یک برنامه جامع برای استان و مردم این استان تعریف کنند، و برنامه‌هایی برای توسعه استان، زیرساخت‌های بنیادی استان داشته باشد. مجموعه دانشگاه یاسوج و متخصصین این دانشگاه حاضر هستند که با استاندار در خصوص برنامه‌های جامع مد نظر خود برای توسعه استان مناظره‌ای هم برگزار کند.
captcha