مساجد جامع‌ تاریخی استان اصفهان ثبت جهانی می‌شوند
کد خبر: 3682371
تاریخ انتشار : ۲۵ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۳۹

مساجد جامع‌ تاریخی استان اصفهان ثبت جهانی می‌شوند

گروه فرهنگی: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: برنامه‌ای با عنوان ثبت مساجد جامع اسلامی در دستور کار این سازمان قرار دارد که براساس آن چند مسجد جامع بزرگ استان اصفهان نظیر مسجد جامع نائین، اردستان، نظنز و گلپایگان در فهرست آثار جهانی به ثبت می‌رسند.

فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) از اصفهان، با بیان اینکه بخش مهمی از آثار تاریخی  ثبت شده در استان اصفهان، مساجد تاریخی هستند، اظهار کرد: بیش از 200 مسجد تاریخی دراستان اصفهان وجود دارد که عمدتا در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده‌اند. 

وی ادامه داد: مسجد جامع اصفهان و 2 مسجد موجود در مجموعه میدان امام به نام‌های مسجدجامع عباسی و مسجد شیخ لطف‌الله در فهرست آثار جهانی به ثبت رسیده‌اند.
وی افزود: یکی از اقداماتی که سازمان میراث فرهنگی پیگیری می‌کند، ثبت بناهای تاریخی به صورت مجموعه‌ای است، زیرا سالانه کشور ما تنها یک سهم برای ثبت اثر ملموس غیرمنقول در فهرست آثار جهانی دارد، لذا ثبت آثار به صورت مجموعه‌ای باعث می‌شود که همزمان چندین اثر در فهرست میراث جهانی به ثبت برسد.
مدیرکل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان گفت: برنامه‌ای با عنوان ثبت مساجد جامع اسلامی در دستور کار این سازمان قرار دارد که براساس آن چند مسجد جامع بزرگ استان اصفهان نظیر مسجد جامع نائین، اردستان، نطنز و گلپایگان در فهرست آثار جهانی به ثبت می‌رسند.
الهیاری با بیان اینکه سالانه بودجه قابل ملاحظه‌ای صرف مرمت آثار تاریخی و باستانی می‌شود گفت: سالانه 40 درصد سرانه اختصاص یافته به مرمت آثار تاریخی در استان اصفهان، صرف مرمت مساجد تاریخی می‌شود.
وی ادامه داد: در مرمت برخی مساجد تاریخی نظیر مسجد جامع و مسجد امام اصفهان علاوه بر سازمان میراث فرهنگی، سازمان اوقاف و هیات امناء مساجد نیز مشارکت دارند و در واقع مساجد بخش مهمی از بناهای شاخص و فاخر هستند که سازمان میراث فرهنگی با تامین منابع لازم، کار مرمت و بازسازی آن‌ها را انجام می‌دهد.
الهیاری در پاسخ به این سوال که چه اقدامی برای مرمت مسجد جامع گلپایگان انجام شده است، گفت: بناهای تاریخی به دلیل وجود نم و رطوبت، مجاورت با بافت‌های شهری و آسفالت معابر، ساخت‌سازهای عمقی و تغییر مسیر آب‌های زیرسطحی همواره نیاز به مرمت و بازسازی دارند که مسجد جامع گلپایگان نیز در چنین وضعیتی قرار دارد، اما اکنون مسجد جامع گلپایگان با همکاری شهرداری گلپایگان در حال مرمت و بازسازی است.

captcha