جاده ابریشم مسیر تعامل فرهنگ و افکار بود
کد خبر: 3763883
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴

جاده ابریشم مسیر تعامل فرهنگ و افکار بود

گروه اجتماعی- سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با اشاره به نقش جاده ابریشم در تبادلات فرهنگی و تمدنی، گفت: جاده ابریشم، تنها مسیر تبادلات اقتصادی و تجاری نبوده بلکه مسیر تعامل فرهنگ، اندیشه و افکار نیز بوده است.

جاده ابریشم مسیر تعامل فرهنگ، اندیشه و افکار بود

به گزارش ایکنا از آذربایجان‌شرقی، به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی استان بهروز عمرانی، سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری امروز، 23 آبان در سومین کنفرانس بین‌المللی باستان‌شناسی و حفاظت در امتداد جاده ابریشم که در کاروانسرای یام مرند با اشاره به نقش جاده ابریشم در تبادلات فرهنگی و تمدنی، گفت: جاده ابریشم، تنها مسیر تبادلات اقتصادی و تجاری نبوده، بلکه مسیر تعامل فرهنگ، اندیشه و افکار نیز بوده است.

وی با بیان این‌که در دومین کنفرانس جاده ابریشم که در سال ۲۰۱۶ در دانشگاه نانجینگ چین برگزار شد، پیشنهاد «برگزاری سومین دوره‌ی این کنفرانس در سال ۲۰۱۸ در ایران» از سوی پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور داده شد و در نهایت این پیشنهاد تایید شد، افزود: به مناسبت میزبانی تبریز در سال ۲۰۱۸، تصمیم گرفته شد تا این کنفرانس در این کهن‌شهر برگزار شود.

وی با اشاره به سابقه تاریخی جاده ابریشم و نقش آن در توزیع صنعت ابریشم در کشور‌، افزود: جاده ابریشم، راهی است که بیش از دو هزار سال به طول هشت هزار کیلومتر، شرق را به غرب مرتبط می‌ساخته است.

عمرانی گفت: منطقه شمالغرب کشور و به ویژه تبریز در طول تاریخ در زمینه اینگونه مبادلات پیشتاز بوده و شناسایی ده‌ها کاروانسرا و تاسیسات بین راهی از دوران ایلخانی و صفویه حاکی از اهمیت تجارت در این منطقه بوده است.

سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور ادامه داد: این زمینه تاریخی جغرافیایی در این خطه باعث شد تا بازار تاریخی تبریز با قدمت یک هزار ساله و با تحمل فراز و فرودهای ناشی از حوادث طبیعی و انسان همچنان قد برافراشته و در سال ۸۹ در فهرست آثار جهانی به ثبت برسد و هم اکنون پذیرای تعداد بیشماری از گردشگران داخلی و خارجی باشد.

وی با بیان این‌که بازار تاریخی تبریز، در انتخاب تبریز به عنوان پایتخت گردشگری جهان اسلام در سال ۲۰۱۸ نقش اصلی را بر عهده داشته است، متذکر شد: پرداختن به راه ابریشم سخن از خاطره‌ی هزاره‌ها ارتباط جوامع بشری، منازعات و مصالحات در امتداد شرق تا غرب جهان بوده است و در این کنفرانس، دانشمندان و اساتید به گوشه‌هایی از زوایای پنهان این قضیه اشاره خواهند کرد.

سرپرست پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری کشور در ادامه خاطرنشان کرد: امید است بتوانیم کاوش‌های مجموعه تاریخی ربع رشیدی و اوجان را که با همکاری دانشگاه هنرهای اسلامی و دانشگاه تهران در حال انجام است را سرعت و تعمیق بخشیده و شاهد مطالعات بیشتر و همکاری مسئولان استان در این رابطه باشیم.

گفتنی است، سومین کنفرانس بین المللی باستان‌شناسی و حفاظت در امتداد راه ابریشم با حضور مسئولان کشوری و استانی و همچنین پژوهشگران داخلی و خارجی در محل هتل کاروانسرای یام مرند آغاز به کار کرد.

انتهای پیام

captcha