کارگاه صنایع‌دستی خلخال راه‌اندازی شد
کد خبر: 3789752
تاریخ انتشار : ۲۴ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۷

کارگاه صنایع‌دستی خلخال راه‌اندازی شد

گروه فرهنگی ــ دومین کارگاه متمرکز تولید صنایع‌دستی شرکت سرمایه‌گذاری برادران شاد در شهر خلخال آغاز به‌کار کرد.

کارگاه صنایع دستی خلخال راه اندازی شدبه گزارش ایکنا از اردبیل، فریدون بابایی، فرماندار خلخال، روز گذشته، ۲۳ بهمن‌ماه‌ در آیین افتتاح این کارگاه گفت: تولید صنایع‌دستی با استفاده از روش‌های سنتی گذشته برخی از صنایع دستی فراموش شده در محیط‌های روستایی و شهری این شهرستان را احیا کرده است.
بابایی با بیان اینکه راه‌اندازی چنین کارگاه‌هایی در کنار احیای صنایع‌دستی فراموش شده می‌تواند نقش مهمی در ایجاد اشتغال و رونق اقتصادی جامعه ایفا کند، تصریح کرد: به همت و سرمایه گذاری یک سرمایه گذار بومی نخستین کارگاه تولید صنایع‌دستی در روستای بفراجرد از توابع بخش مرکزی این شهرستان در بافت گلیم، فرش، پالاز و جاجیم با استفاده از روش‌های سنتی و با به‌کارگیری از توان زنان این روستا آغاز به کار کرد.
وی با بیان اینکه در کارگاه روستایی شرکت براداران شاد ۷۰ نفر مشغول به کار شده اند، افزود: در این کارگاه که در خلخال و توسط همین سرمایه‌گذار راه‌اندازی شده ۱۰۰ نفر از بانوان علاقه‌مند به این صنعت در حال آموزش و بافت چند نوع صنایع‌دستی دیرینه منطقه بوده و سرمایه‌گذار این طرح قصد دارد با توسعه آن در سایر روستا‌ها تعداد افراد مشغول به‌کار در این صنعت را به هزار و ۵۰۰ نفر در آینده افزایش دهد.
بابایی گفت: در اجرای طرح احیای صنایع دستی سنتی و فراموش شده منطقه مراحل مربوط به تهیه مواد اولیه برای بافت گلیم، فرش، جاجیم و پالاز از جمله پشم گوسفند با استفاده از تولیدات محلی و بکارگیری امکانات سنتی گذشته همچون شانه، جهره و نخ ریس آماده شده و برای رنگرزی آن نیز مواد غیرشیمیایی همچون پوست گردو و سایر مواد سنتی و ارگانیک تولید منطقه مورد استفاده قرار می‌گیرد.
وی همچنین گفت: سرمایه گذار طرح برای نتیجه‌گیری بهینه در کنار استفاده از تجربیات زنان سالمند این روستا که در گذشته در بافت صنایع دستی مهارت داشتند از چند فارغ التحصیل دانشگاهی رشته صنایع دستی برای آموزش افراد جوان در این کار بهره می‌برد.
وی با بیان اینکه افراد مشغول به کار در این کارگاه با آموزش‌های بکار گرفته شده علاوه بر تهیه مواد اولیه تولید در محل کارگاه توانایی بافت گلیم فرش ۶ متر مربعی مرغوب و صادراتی را در مدت ۴۵ روز دارند، افزود: اجرای این گونه طرح‌ها ضمن احیای صنایع دستی فراموش شده منطقه زمینه را برای اشتغال جوانان جویای کار و تولید ثروت در روستا‌ها فراهم کرده و از مهاجرت افراد به مناطق دیگر کشور و خالی شدن روستا‌ها جلوگیری خواهد کرد.
بابایی گسترش این کارگاه‌ها در سایر روستا‌ها برای فراهم کردن زمینه تولید انبوه و صادرات محصولات تولیدی منطقه به کشور‌های خارجی همراه با اجرای طرح تولید تابلو فرش‌های ابریشمی و چهره بافی را از برنامه‌های در دست اقدام سرمایه گذار طرح احیای صنایع دستی خلخال ذکر کرد.
بابایی گفت: در صورت نیاز، اماکن و ساختمان‌های دولتی خالی و بلااستفاده در روستا‌های شهرستان در اختیار توسعه این طرح و سرمایه گذاران احیای صنایع دستی منطقه قرار خواهد گرفت.
انتهای پیام

captcha