تحقق حقوق شهروندی در دهه پنجم انقلاب اسلامی/ ضعف‌ها را بشناسیم
کد خبر: 3793840
تاریخ انتشار : ۰۸ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۷
طیبی در پیامی به همایش «تبیین حقوق شهروندی» بیان کرد:

تحقق حقوق شهروندی در دهه پنجم انقلاب اسلامی/ ضعف‌ها را بشناسیم

گروه اجتماعی ــ رئیس جهاددانشگاهی در پیامی به چهارمین دوره همایش ملی «تبیین حقوق شهروندی» که صبح امروز، ۸ اسفند از سوی جهاددانشگاهی در ارومیه آغاز بکار کرد، گفت: اینک در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی و شروع گام دوم آن، باید در جهت شناخت ضعف‌ها و کاستی‌ها و البته در جهت تحکیم نقاط قوت و پاسداشت فرصت‌ها در زمینه تحقق حقوق شهروندی گام برداریم.

لزوم تحقق حقوق شهروندی در دهه پنجم انقلاب اسلامیبه گزارش ایکنا از آذربایجان غربی، متن پیام سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی به چهارمین دوره همایش حقوق شهروندی بدین شرح است:
بسمه تعالی
«وَ لَقَدْ کَرَّمْنا بَني‏‌آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِي‌الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ‌الطَّيِّباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلي‏ کَثيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضيلاً. اسراء 70
و به تحقیق فرزندان آدم را گرامی داشتیم و آنها را بر مرکب‌های دریایی و زمینی سوار کردیم و از هر غذای پاکیزه به آنها روزی دادیم و آنها را بر بسیاری از مخلوقات خود برتری دادیم و چه برتری دادنی».
شهروندان به عنوان اعضاء و صاحبان اصلی یک جامعه در قبال آن دارای حقوق و تکالیفی‌اند، در وهله نخست شناخت این حقوق و تکالیف از سوی شهروندان، نقش مهمّی در سنجش وضعیت شهروندی یک جامعه دارد. حقوق شهروندی مجموعه حقوقی است که افراد به اعتبار شهروندی خود از آن برخوردارند و بر موقعیت آنان در جامعه صحه می‌گذارد، طبعاً این مهم ضمن ایجاب و تعریف یک وضعیت، از این منظر که نیاز به حمایت، حفاظت و اعمال دارد، نقش و جایگاه حوزه سیاست را در این امر برجسته می‌سازد، طبعاً طرح این مهم به لحاظ تاریخی نقطه عطفی در نوع رابطه حاکمان و مردم ایجاد کرده است که وضعیت امروز ما گویای آن است.
کارآمدی و پیشرفت بدون درنظرگرفتن و اعمال حق شهروندی ممکن نیست در واقع، پیشرفت حقیقی جامعه منوط به وجود رابطه‌ای منطقی و منسجم میان این دو ضلع مهم یعنی دولت و شهروندان است، از یک‌سو شهروندان باید با شناخت دایره حقوق و تکالیف خود در جهت حرکت و ارتقای جامعه ایفای نقش نمایند و از سوی دیگر دولت‌ها با فرض این مهم مکلف‌اند ضمن تعهد به تکریم این حق و جایگاه شهروندی، بپذیرند که بدون حمایت و مشارکت عامه مردم نمی‌توانند از عهده وظایف خود برآیند و اگر هم توفیق یابند پایداری آن در معرض تهدید خواهد بود.
فهم انقلاب اسلامی و حرکت امام خمینی(ره) و اندیشه‌های مقام معظم رهبری، بدون در نظر گرفتن این مهم ناقص خواهد بود. به عبارتی از جمله اهداف انقلاب اسلامی صحه گذاشتن بر حق مردم به عنوان ولی‌نعمتان بوده است که این حق و ابعاد مختلف آن توسط رژیم‌های نامشروع و استبدادی نادیده گرفته می‌شد. اینک در آستانه ورود به دهه پنجم انقلاب اسلامی و شروع گام دوم آن، باید در جهت شناخت ضعف‌ها و کاستی‌ها و البته در جهت تحکیم نقاط قوت و پاسداشت فرصت‌ها در زمینه تحقق حقوق شهروندی گام برداریم.
در پایان، از همکاران واحد جهاددانشگاهی آذربایجان غربی و استادان، پژوهشگران و صاحب‌نظران که با نگاه علمی، دغدغه جهادی و با تجربه سه دوره گذشته، چهارمین همایش حقوق شهروندی را با مشارکت اصحاب علم و دانش و با همکاری نهادهای مرتبط اجرا کرده‌اند تشکر و قدردانی کرده و توفیق روزافزون آنان را در تحقق اهداف خود که همانا تبیین و ترویج این مهم می‌باشد، مسألت نمایم.
حمیدرضا طیبی
رئیس جهاددانشگاهی
انتهای پیام

captcha