جوائز مسابقات اگر از مردم باشد قمار است/ اطلاعیه برنده‌باش مجمل بود
کد خبر: 3806196
تاریخ انتشار : ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۳:۳۷
آیت‌الله مکارم شیرازی:

جوائز مسابقات اگر از مردم باشد قمار است/ اطلاعیه برنده‌باش مجمل بود

گروه حوزه‌های علمیه ــ مرجع تقلید شیعه تاکید کرد: اگر در مورد جوائز، پول را از خودشان بدهند و مسابقه بگذارند اشکالی ندارد اما اگراین پول را از خود مردم به عناوین مختلف بگیرند کما اینکه این کار انجام می شود حرام است.

جوائز مسابقات اگر از مردم باشد قمار است/ اطلاعیه برنده‌باش مجمل بودبه گزارش ایکنا، آیت‎‎الله مکارم شیرازی امروز، چهارم اردیبهشت ماه، در ابتدای درس خارج خود با بیان اینکه دروس ایشان تا روز چهارشنبه هفته آینده، 25 شعبان، برقرار است، گفت: در مورد شروع دروس بعد هم ما هرقدر با مدیریت حوزه صحبت کردیم نتوانستیم به نتیجه برسیم؛ زیرا ایام طوری است که نمی‌شود درسی برقرار کنیم؛ لذا درس از 23 شهریور شروع می‌شود.

وی افزود: البته گفته شده که سال آینده وضعیت تحصیلی بهتری خواهد بود و فرجه‌ای بعد از ماه رمضان فراهم خواهد شد.

این مرجع تقلید در ادامه با بیان اینکه شخصیت انسان وابسته به اخلاق اوست، تصریح کرد: فرق انسان با حیوان در این است که سخاوت، ایثار، شجاعت داشته باشد و بندگان مؤمن را دوست بدارد و از دشمنان بیزار باشد و اگر این صفات را نداشته باشد از حیوانات بدتر هم خواهد بود، زیرا استعداد خوب بودن داشته و بهره نبرده است.

آیت الله مکارم بیان کرد: صفات اخلاقی در انسان ابتدا تبدیل به عادت و بعد ملکه می‌شود و مثلا کار فرد به جایی می رسد که می‌گوید مگر می توان بدون دروغ کاسبی کنیم البته شیطان هم در این عرصه فعال است و همه این بدبختی ها به واسطه حب مال و مقام و ... است.

وی با اشاره به روایتی از پیامبر(ص) اظهار کرد: نمی‌شود خداوند برای کسی خیر و یا شر بخواهد بدون اینکه این افراد با هم فرقی نداشته باشند؛ بنابراین کسی که مستحق خیر شده خودش در این عرصه زحمت کشیده و یا کارهای بدی کرده و مستحق دریافت صفات سوء شده است، بنابراین اختیار و آزادی اراده بهم نمی‌خورد.

وی تاکید کرد: اگر کسی خوش اخلاق و یا بداخلاق است مطمئنا رفتاری داشته که به تدریج به ملکات نفسانی او تبدیل شده است بنابراین ریشه در اراده و تلاش انسان در جهت کسب کمالات و یا رذائل دارد و نمی توان آن را از اراده سلب کنیم.

وی با بیان اینکه به توبه برای جلوگیری از ملکه شدن صفات بد تاکید شده است اظهار کرد: به همین دلیل است که گفته شده پس از انجام عمل بد توبه کنید تا آن گناه تبدیل به عادت و ملکه نشود؛ حتی در روایات آمده است که پیامبر اکرم(ص) در روز چندین بار استغفار می‌کردند با اینکه ایشان نه تنها نعوذبالله گناه بلکه ترک اولی هم نداشتد و ما نیز باید اینگونه عمل کنیم تا به مشکلات بعدی گرفتار نشویم.

این مفسر قرآن با اشاره به اینکه اگر دستگاهی پیدا شود و به مردم بگوید اگر کسی جواب سؤالات را بدهد جایزه می‌دهیم آیا این درست است؟ بیان کرد: اولاً باید سؤالات درستی پرسیده شود چون برخی مواقع سؤالات مذهبی هم می‌پرسند که مثلا موسی چندبار در قرآن آمده یا چند صاد در سوره صاد آمده که این سؤالات ارزش ندارند؛ ثانیا اگر در مورد جوائز پول را از خودشان بدهند و مسابقه بگذارند اشکالی ندارد، اما اگراین پول را از خود مردم به عناوین مختلف بگیرند کما اینکه این کار انجام می شود حرام است.

این مفسر قرآن تصریح کرد: براساس اطلاع افراد مطلع، گفته شده که 95 درصد سود این مسابقات به برگزارکنندگان و تنها 5 درصد جایزه داده می‌شود که با صراحت از سوی مراجع حرمت آن اعلام شده و مصداق بارز بخت‌آزمایی است و بدتر از آن اینکه تنظیم کننده این مسئله، پول زیادی می گیرد.

ایشان تاکید کرد: در کشور اسلامی باید شفافیت باشد و نگوئید چون نیاز به این پول دارند مجاز است، زیرا مال حرام برکت ندارد و خیری در آن نیست و تلاش شود از راه مشروع کمبود را جبران کند.

این مرجع تقلید با بیان اینکه ما شیعیان امام علی(ع) هستیم اظهار کرد: امام فرمود اگر همه دنیا را به من بدهند من کار خلاف نمی‌کنم، ولی اینکه همه دنیا نیست و چرا باید خلافی صورت بگیرد؛ ما چگونه پیرو امام علی(ع) هستیم.

وی با اشاره به قرعه‌کشی خودرو برای خرید بیشتر جنس از فروشگاه‌ها بیان کرد: در اینجا خرید و فروش صورت می‌گیرد و فروشنده جائزه‌ها را با پول خود می دهد لذا ایرادی ندارد، ولی در سؤال فروشی این فرض نیست.

وی تاکید کرد: جواب نامجملی هم داده شده و مطلب در آن اصلا روشن و شفاف نشده است؛ این راه درآمدی برای کسب پول شده و می‌گویند چون از لحاظ مالی در تنگنا هستیم این کار را می‌کنیم.

انتهای پیام 

captcha