تأکید پاپ فرانسیس بر مقابله مشترک مسلمانان و مسیحیان با افراط‌گرایی
کد خبر: 2613046
تاریخ انتشار : ۰۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۶:۱۵

تأکید پاپ فرانسیس بر مقابله مشترک مسلمانان و مسیحیان با افراط‌گرایی

گروه بین‌الملل: پاپ فرانسیس، رهبر مذهبی کاتولیک‌های جهان، دیروز، هفتم آذرماه وارد ترکیه شد و در کنفرانسی مطبوعاتی بر مقابله مشترک مسلمانان و مسیحیان با افراط‌گرایی تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، به نقل از روزنامه «لوموند» فرانسه، پاپ فرانسیس در نخستین روز سفر سه روزه خود به ترکیه، خشونت گروه‌های افراطی در سوریه و عراق را محکوم کرد و گفت: مسیحیان و مسلمانان باید به‌طور مشترک با خشونت و افراطی‌گری مقابله کنند.
رهبر کاتولیک‌های جهان دیروز تحت شدیدترین تدابیر امنیتی وارد آنکارا شد و در کاخ جدید ریاست جمهوری مورد استقبال رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه قرار گرفت.
پس از این دیدار، پاپ و اردوغان در کنفرانس مطبوعاتی مشترک شرکت کردند. پاپ در این کنفرانس از حق آزادی دینی و مشکلات مذهبی اقلیت مسیحیان در ترکیه سخن گفت.
پاپ خطاب به رجب طیب اردوغان که از سوی منتقدانش به اسلامی‌‌کردن خزنده جامعه ترکیه متهم است، گفت، این یک مسئله اساسی است که مسلمانان، یهودیان و مسیحیان ترکیه از حقوق یکسان برخوردار شده و مسئولیت‌های برابر بر عهده بگیرند.
پاپ در ادامه سخنان خود گفت: اقلیت‌های قومی و دینی در خاورمیانه به‌ویژه مسیحیان و ایزدی‌ها هدف پیگرد‌های سنگینی قرار دارند. صدها هزار نفر ناچار شده‌اند خانه و شهر و دیار خود را ترک کنند تا بتوانند جان خود را حفظ کنند و یا به باورهای دینی خود وفادار باقی بمانند.
پاپ افزود: ترکیه به عنوان پلی طبیعی میان قاره‌ها، در دیالوگ میان ادیان نقش کلیدی بازی می‌کند. رهبر کاتولیک‌های جهان، با توجه به خشونت‌های اسلام‌گرایان در خاورمیانه و شمال افریقا، باورمندان به ادیان مختلف را به دیالوگ دعوت کرد.
وی تأکید کرد که دیالوگ میان ادیان و فرهنگ‌ها، می‌تواند در پایان‌دادن به همه اشکال بنیادگرایی و تروریسم نقش مهمی بازی کند.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه نیز در سخنان خود در این کنفرانس مطبوعاتی، از رشد سریع اسلام‌هراسی در غرب انتقاد کرد. وی گفت: نژادپرستی و پیش‌داوری نسبت به مسلمانان رو به افزایش است. به نظر رئیس جمهور ترکیه، مسیحیان و مسلمانان باید به‌طور مشترک برای از بین بردن بی‌اعتمادی میان یکدیگر تلاش کنند.
اردوغان در ادامه اظهاراتش افزود: برابردانستن اسلام با تروریسم و افراط‌گرایی بسیاری از انسان‌ها در جهان اسلام را می‌رنجاند.
رئیس جمهور ترکیه تأکید کرد که گروه‌هایی مانند داعش در عراق و سوریه، یا بوکوحرام در نیجریه از اسلام سوءاستفاده می‌کنند.
همچنین رهبر کاتولیک‌های جهان در دیدار با «محمد گورمز»، رئیس سازمان دیانت ترکیه به اهمیت روابط حسنه وگفت‌گو میان ادیان اشاره کرد و گفت: این روابط پیامی روشن به جوامع مختلف است تا بگوید احترام متقابل و دوستی با وجود همه تفاوت‌ها امکان‌پذیر است.
پاپ گفت: این دوستی در زمان بحران‌ها که گاه در برخی مناطق به فجایعی بزرگ برای ملت‌ها تبدیل می‌شوند مفهوم خاص و اهمیت دوچندان پیدا می‌کند.
وی با اشاره به وضعیت انسانی فاجعه‌بار ونگران‌کننده مردم عراق و سوریه، اعمال گروه داعش را بدون آنکه نامی از این گروه ببرد، محکوم کرد.
پاپ فرانسیس تصریح کرد: ما خصوصا از اینکه یک گروه افراطی زندگی چندین جامعه دینی از جمله مسیحیان و یزیدی‌ها را تحت تأثیر خشونت‌های غیرانسانی خود قرار داده، متأسفیم.
به گفته پاپ رهبران مذهبی  وظیفه دارند نقض کرامت و حقوق انسان‌ها را محکوم کنند.
وی گفت جهان انتظار دارد که همه کسانی که مدعی پرستش خدا هستند چه زن و چه مرد، باوجود تفاوت‌ها مانند خواهر و برادر درکنار هم زندگی می‌کنند.

captcha