توصیه کاربردی شهید حاجی‌حسنی به قاریان نوجوان
کد خبر: 3488078
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۹
حافظ کل قرآن مطرح کرد:

توصیه کاربردی شهید حاجی‌حسنی به قاریان نوجوان

گروه فعالیت‌های قرآنی: حافظ کل قرآن کریم با اشتباه خواندن پرهیز قاریان نوجوان از قرائت در دوره بلوغ صدا، ابراز کرد: اساتید در این دوران به خودم از این توصیه‌ها می‌کردند ولی استادم شهید محسن حاجی‌حسنی‌کارگر از تجربه کاربردی خودش برایم مثال زد و گفت، در ایران کمتر قاری 26، 27 ساله مثل من وجود دارد که در سطح و سن من، از صدای سالمی برخوردار باشد پس به تلاوت بیشتر در این سال‌ها همت بگذارید.

‌رضا گلشاهی، دارنده رتبه دوم حفظ کل مسابقات قرآن اوقاف کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از خراسان رضوی با اشاره به مهم‌ترین موضوعات قرآنی که کمتر به آن‌ها در کشورمان پرداخته می‌شود، ابراز کرد: عموماً قاریان نوجوان مستعد از سن 10 سالگی در جلسات خوب می‌درخشند و تنها سه، چهار سال مورد توجه قرار می‌گیرند اما بعد از ورود صدا به سن بلوغ و تغییر آن به یک‌باره از جلسات محو می‌شوند.
تصحیح یک اشتباه قرآنی
وی با ذکر دلایل این طردشدن از مجامع قرآنی نیز بیان کرد: در وهله اول خود قاری نوجوان با تغییر صدا و کاهش جذابیت و گیرایی آن سرخورده می‌شود، از دیگر سو اساتید آن‌ها راهنمایی اشتباه می‌کنند و درباره مشخصات این دوره کوتاه و گذرا بودن آن و اینکه برای همه اتفاق میفتد، به ایشان توضیح نمی‌دهند.
گلشاهی با اشتباه خواندن این نظر که به برخی از قاریان نوجوان برای رفع مشکل مزبور توصیه می‌شود تا در این دوره کوتاه چند ساله دست از قرائت بردارند، افزود: به خودم در این دوران، از این توصیه‌ها می‌شد ولی استادم شهید محسن حاجی‌حسنی‌کارگر از تجربه کاربردی خودش برایم مثال زد و گفت، در ایران کمتر قاری 26، 27 ساله مثل من وجود دارد که در سطح و سن من، از صدای سالمی برخوردار باشد، پس به تلاوت بیشتر در این سال‌ها همت بگذارید.
وی با افزودن این مطلب که در ایران، سن 24 تا 30 سالگی نهایت عمر صداست، به تشریح بیشتر دلائل مرحوم حاجی‌حسنی‌کارگر برای پرهیز از این مشکل پرداخت و اظهار کرد: آن زمانی که صدایم به اصطلاح دو رگه شده بود، همه اساتید به من می‌گفتند، قرائت نکن و چند سالی به صدایت استراحت بده، اما من بر خلاف جریان حرکت کردم، اتفاقاً بیشتر از صدایم کار می‌کشیدم و پرده‌های اوج را بیستر می‌خواندم تا صدایم شکل بگیرد.  
یک دلیل ریزش نخبه‌های قرآنی
این حافظ کل قرآن کریم با ابراز تأسف از صدماتی که از این اعمال روش غلط، دامن‌گیر نسل جدید قاریان می‌شود، ادامه داد: یک عده از اساتید این راهنمایی را می‌کنند که تنها به صورت تقلیدی و بدون پشتوانه علمی آن را به دیگران توصیه می‌کنند و بدین ترتیب آسیب جدی به استعدادهای جدید می‌زنند؛ خودم به عینه شاهد بسیاری از این نخبه‌ها و استعدادهای از دست‌رفته در سال‌های اخیر میان دوستانم بوده‌ام خاصه آن‌هایی که به سبک عبدالباسط تلاوت می‌کنند.
وی با بیان اینکه در کشور مصر این قضیه کاملاً معکوس است و قاری نوجوان به شکل حرفه‌ای ایران ندارند، عنوان کرد: علاقه‌مندان به فعالیت‌های قرآنی در این سنین یا به کار حفظ مشغول هستند یا خیلی معمولی با آن‌ها برخورد می‌شود و نمی‌گذارند تا پیش از سن 21 سالگی افراد برای قرائت مطرح شوند، محمود و انور شحات محمد انور خودشان نقل می‌کنند که پدرشان در سن 12 تا 18 سال نمی‌گذاشت، زیاد قرائت مجلسی و حضور در مسابقات و رسانه را تجربه کنند تا به این زدگی منتهی نشود.
90 سالگی؛ سن پختگی صدا در قاریان مصری
گلشاهی اضافه کرد: در مصر شاهد آن هستیم که قاریان از سن 21 سالگی گل می‌کنند و بعد از سن 30 سالگی به دنبال فضای استادی می‌روند، از سن 40 سالگی تلاوت‌های‌شان به سمت پختگی حرکت می‌کند و اوج آن را در برخی از اساتید مانند استاد محمد احمد عامر می‌بینیم که تازه در سن 90 سالگی قرائت مجلسی می‌کند و همه از آن لذت می‌برند.
وی ادامه داد: اما در کشورمان کمتر می‌بینیم قاریان بعد از سن 30 سالگی به تلاوت به صورت حرفه‌ای و با کیفیت سابق تمایل داشته باشند، زیرا حداکثر کار را از قاری نوجوان می‌کشند و به محض روبرو شدن آن‎ها با شرایط ویژه بلوغ صدا، خودبه‌خود از بحث قرائت و محافل قرآنی دور می‌شوند.
این قاری ممتاز مشهدی با اشاره به یکی از آفات عبدالباسط‌خوان‌ها گفت: از آنجایی که این استاد از یک صدای استثنایی برخوردار بود و کمتر پیش می‌آید که کسی در سنین بزرگسالی صاحب صدای به اصطلاح زیر(یا تنور) باشد، به محض رسیدن به صدای دو رگه و ناتوانی از ادامه دادن سبک استاد عبدالباسط، بی‌انگیزه می‌شوند و کار تلاوت را کنار می‌گذارند. 
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۲/۱۲ - ۱۰:۳۵
0
0
غوره نشده مويز شديد ، سن و سال شما در حدى نيست كه در باره اساتيد نظر بدهيد
مشهدى
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۲/۱۲ - ۱۷:۵۲
0
0
جناب حافظ جوان ، بهتر نيست ادب را رعايت كرده و در باره اساتيد بهتر صحبت كنيد ؟ اين توصيه ها نه به سن و سال شما قد مى دهد نه به مرحوم حاجى حسنى . بالاخره اساتيد سالهاى سال تجربه كسب كرده اند و يك نفر نمى تواند تجربه خودش را عموميت بخشد . هر فردى صداى خاص خودش را دارد و نسبت به همان صدا بايد با ملايمت دوران بلوغ را رد كند . يقينا همه اساتيد نظرشان اين نيست كه نوجوانان در سن بلوغ نبايد قرايت كنند البته ممكن است بعضيها اين اشتباه را مرتكب شوند ولى نبايد همه را متهم كرد . ضمنا نوع صداى مصريها با ما متفاوت است و نوجوانى كه از سنين كم تلاوت مى كند مى بايست در سن بلوغ هم تلاوت كند البته نه انطورى كه نظر شماست بلكه با احتياط و كم فشار بايد تمرين هاى روزانه و بدون وقفه داشته باشد . ضمنا ايكنا بهتر است نظرات اساتيدى را منتشر كند كه نوجوانان زيادى را به عرصه كشور و بين المللى معرفى نموده اند .
مشهدى
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۲/۱۲ - ۱۷:۵۴
0
0
ايكنا بايد نظرات بقيه را هم منتشر كند نه تنها نظر يك نوجوان را كه هنوز اول راه است .
مشهدى
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳۹۵/۰۲/۱۲ - ۱۷:۵۵
0
0
كاربر محترم نظر شما دريافت شد ولى منتشر نمى شود !!!
captcha