عوض شدن چهره زیر میزی‌ها را رصد می‌کنیم/ واریز زیر میزی‌ به حساب مادر پزشک
کد خبر: 3494102
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۲:۴۸
حریرچی در پاسخ به ایکنا:

عوض شدن چهره زیر میزی‌ها را رصد می‌کنیم/ واریز زیر میزی‌ به حساب مادر پزشک

گروه سلامت: قائم مقام وزیر بهداشت در نشست خبری خود ضمن تشریح اقدامات وزارت بهداشت در رابطه با پیگیری حوادث اخیر بیمارستان‌های میلاد و اراک بر تشدید برخورد با پدیده‌ زیر میزی‌ها در اشکال جدید تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، ایرج حریرچی، سخنگوی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در نشست خبری خود که امروز دوشنبه 13 اردیبهشت ماه برگزار شد، در رابطه با اتفاقات دو بیمارستان اراک و میلاد عنوان کرد: وزارت بهداشت در این رابطه قائل به شفاف سازی است. ما در این راستا اطلاعات خود را با توجه به احترام به بیمار، خانواده و رعایت حریم شخصی به جامعه ارائه می‌دهیم.

وی افزود: در جلسه شورای معاونین، وزیر بهداشت دستوراتی را در این راستا صادر کرده و نحوه اطلاع‌رسانی ما هم توسط مسئولان محلی خواهد بود.

پزشک بیمارستان اراک به طور موقت از کار معلق شده است

حریرچی بیان کرد: خطای پزشکی در همه جا وجود دارد کشور ما هم از این قاعده مصون نیست اکنون نمی‌توان با وجود رسانه‌ها، مسائل را محرمانه نگاه داشت. در مورد بیمارستان اراک اگر قصوری رخ داده وزارت بهداشت می‌تواند آنچه را که لازم است برای برخورد با آن انجام دهد کما اینکه پزشکی که این خطا را انجام داده در حال حاضر به طور موقت از کار معلق شده است. همچنین ما موضوع را به سازمان نظام پزشکی منعکس کرده‌ایم تا آنها نیز پیگیری‌های لازم را در این راستا انجام دهند.

حریرچی تاکید کرد: وزارت بهداشت بر این قضیه به عنوان مدعی العموم ظاهر شده و اقدامات پیشگیرانه را در این راستا انجام داده است.

وی در رابطه با حادثه بیمارستان میلاد نیز عنوان کرد: این بیمارستان کارگری بوده و متعلق به تامین اجتماعی است لذا خدمات آن برای کسانی که دارای دفترچه بیمه تامین اجتماعی هستند رایگان است. مقامات قضائی باید این مسئله را پیگیری و به آن ورود پیدا کنند. ما نیز اطلاعات را ارائه داده و بررسی‌های لازم را انجام داده‌ایم و منتظر رای مرجع قضائی هستیم.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در رابطه با موضوع زیرمیزی‌ها عنوان کرد: یک مورد آن هم زیاد است اما متاسفانه شائبه‌ای ایجاد شده مبنی بر اینکه وزارت بهداشت برخورد خود را کم کرده یا در این حوزه اهمال کاری می‌کند. ما کماکان برخورد خود را به صورت سفت و سخت با این موضوع ادامه می‌دهیم.

وی تاکید کرد: هر نوع پرداخت و دریافت خدمات بستری خارج از صورت بیمارستانی خلاف قانون است. خوشبختانه همکاری جامعه پزشکی در این حوزه خوب بوده و میزان زیر میزی در کل بیمارستان‌های دولتی سراسر کشور به صفر رسیده است. در بیمارستان‌های شهرستانی نیز نزدیک به صفر و در تهران به میزان ناچیزی رسیده است.

در بعضی از شهرستان‌ها زیر میزی به حساب مادر پزشک می‌‌رود

وی عنوان کرد: در بعضی از شهرستان‌ها زیر میزی به حساب مادر پزشک می‌‌رود. معیار ما در رابطه با زیر میزی شکایت مردم نیست زیرا افراد نابلد هستند و پزشکان بیماران را اماده می‌کنند تا چیزی در رابطه با زیر میزی نگویند.

وی با اعلام شماره‌های 1690 ، 1590،190 از مردم خواست هر گونه شکایت در مورد زیر میزی را به مسئولان اطلاع دهند.

وی در پاسخ به ایکنا مبنی بر عوض شدن چهره زیر میزی عنوان کرد: همکاران ما در حال بررسی هستند. در برخی از مناطق اقدامات جدیدی اضافه شده و برخی پول‌ها به حساب خاص افراد واریز می‌شود، که ما همه این مسائل را به شدت رصد می‌کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: میزان شکایت نسبت به گذشته در این مورد خیلی کاهش یافته اما متأسفانه تقاضای القایی در سلامت وجود دارد چرا که این نوع خرید اورژانسی است و یکبار رخ می‌دهد بنابراین بیمار فرصت مشورت ندارد.

وی در پاسخ به پرسشی در رابطه با اینکه چه طور می‌توان با اطمینان از به صفر رسیدن آمار زیرمیزی صحبت کرد، یادآور شد: یکی از تکنیک‌های مخالفانی که نمی‌خواهند اقدامی شکل بگیرد جلوگیری از ادامه آن است. یکی از این روش‌ها شکستن قبح آن است تا عادی جلوه داده شود یا کار اصلی را کم‌ارزش نشان دهد.

حریرچی ادامه داد: البته ما ننشسته‌‌ایم که چنین اتفاقی پیش آید بلکه به روش علمی از سوی یکی از نهادهای علمی خارج از وزارت بهداشت پس از گذشت یک هفته از ترخیص بیمار تا یک ماه به صورت نمونه‌ای مذاکره تلفنی انجام می‌شود تا رضایت‌سنجی صورت گیرد که اگر از سوی برخی پزشکان K اضافه ثبت شده باشد برخوردهای لازم انجام گیرد یا گاهی این ادعا وجود دارد که علاوه بر اینکه ضریب K را بیشتر می‌گیرند عمل جراحی ساده را سنگین جلوه می‌دهند البته با بررسی‌های ما این صحت ندارد.

تعطیلی مراکز غیر قانونی طب سنتی بر اساس احکام قضایی بوده است

حریرچی در مورد تعطیلی دو مرکز طب سنتی، گفت: نباید تأسیس معاونت اجتماعی را با اتفاقات اخیر در طب سنتی گره بزنیم. اینها دو موضوع مستقل‌اند. سیاست وزارت بهداشت تقویت و گسترش طب سنتی است و بر اساس سیاست‌های ابلاغی رهبر پیش‌ رفته‌ایم که آن را در ایجاد پژوهشکده و دانشکده می‌بینیم.

وی افزود: اما با تخلف‌ها برخورد جدی خواهیم کرد. دلیل مرکز پلمب شده یکی تخلف آموزشی بوده و دیگری تخلف در طب سنتی که از چند ماه پیش شاکی داشته و به مراجع قضایی اطلاع داده بودیم احکامش هم صادر شده بود اما اجرای آن احکام با این روزها تلاقی پیدا کرد.

سخنگوی وزارت بهداشت بیان کرد: در برخی جاها داروهای معمولی را به گیاهی اضافه می‌کنند،‌گاهی مواد روانگردان اضافه می‌کنند که در چنین مراکز طب سنتی تخلف است و با تخلف در هر جایی از طب سنتی گرفته تا نوین برخورد می‌شود اما متأسفانه گاهی مجازات در حوزه جرایم دارویی و غذایی متناسب و بازدارنده نیست.

حریرچی در پاسخ به پرسش دیگری در رابطه با بودجه وزارت بهداشت عنوان کرد: پس از طرح تحول سلامت، سهم سلامت از درآمد ناخالص ملی هنوز حدود 7 درصد است در حالی که طبق سیاست‌های کلی سهم بودجه دولت و بیمه‌ها در هزینه سلامت باید از میانگین منطقه بیشتر باشد. اکنون میانگین 60 درصد است و طی سال‌ها ما توانسته‌ایم به 30 درصد برسانیم بنابراین سرعت مناسب نیست.

وی ادامه داد: طبق برآوردها علیرغم اقداماتی که از سوی دولت یازدهم در حوزه سلامت انجام شده است؛ درصد افزایش بودجه که بتوان با آن طرح تحول سلامت را اجرا کرد کافی نیست، از طرفی رشد بودجه بیمه‌ها با توجه به رشد بیمه‌شدگان و تعهدات شورای عالی بیمه باید باشد که اکنون منطبق با این نیازها نیست.

سخنگوی وزارت بهداشت عنوان کرد: از محل هدفمندی یارانه‌ها 48 هزار میلیارد تومان رقمی ثابت است و از یک درصد سهم ارزش افزوده که 3 هزار میلیارد تومان بود و در بودجه 95 به 5 هزار میلیارد تومان رسیده باید استفاده کنیم البته ردیف‌های ستادی در برخی مواقع کاهش یافته و درآمدهای اختصاصی و عمرانی وزارت بهداشت نیز با این متفاوت است.

اولویت‌های وزارت بهداشت

وی در رابطه با اولویت‌های وزارت بهداشت عنوان کرد: سلامت را با توجه به گذر بیماری‌های اپیدمی، مسن شدن جامعه، شهرنشینی، افزایش آگاهی و درگیر شدن بیشتر مردم با بیماری‌های پرهزینه جزو اولویت‌‌ها دانست و گفت: معمولا با توجه به چنین شرایطی دولت‌ها و مجلس‌ها سلامت را جزو اولویت قرار می‌دهند این در حالی است که دولت یازدهم توجه جدی به سلامت دارد و معتقدیم مطالبات مردم جزو اولویت‌هاست.

سخنگوی وزارت بهداشت در مورد ایجاد سنجه‌های سلامت نیز اظهار کرد: بررسی سنجه‌های سلامت انجام شده برای ایمنی بیمار نیز بخشی از اعتباربخشی به آن اختصاص داده شده است؛ حتی پیشنهاد داده‌ایم برای نهادینه شدن در وضعیت پروانه و درجه بیمارستان‌ها این موضوع دیده شود در اعتبارسنجی بیمارستان‌ها وضعیت ایمنی بیمار لحاظ می‌شود.

حریرچی در رابطه با تعطیلی برخی بیمارستان‌های خصوصی، نیز عنوان کرد: با توجه به کمبودها از اولویت‌های اساسی ما در حوزه بستری این است که از بخش خصوصی برای توسعه تخت‌ها استقبال کنیم. بنابراین کاری که از دست در رابطه با بیمه‌های تکمیلی و پایه که مطالبات بیمارستان‌های خصوصی است بر می‌آید، پرداخت‌های به موقع است.

وی افزود: اکنون فقط 60 درصد بیمارستان‌های خصوصی اشغال تخت دارند در حالیکه خدمات باید منطبق با نیاز مردم باشد در حال حاضر 80 درصد مردم اصلا استطاعت مالی برای مراجعه به بیمارستان خصوصی ندارند. 15 تا 17 درصد با کمک بیمه‌های تکمیلی و 2 تا 4 درصد هم خود می‌توانند هزینه‌های آنجا را پرداخت کنند این در حالی است که 80 درصد هزینه‌های بیمارستان‌های خصوصی را بیمه‌های تکمیلی می‌دهند.

سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: 80 درصد هزینه هتلینگ بیمارستان خصوصی را بیمه تکمیلی تأمین می‌کند که از این تعداد 50 درصد بازار آن دست شرکت آتیه‌سازان حافظ و آموزش و پرورش است و 50 درصد مابقی مربوط به بیمه ایران است و حدود 25 درصد وابسته به صندوق‌ها و سازمان‌های شبه دولتی است بنابراین کمکی که از بیمه‌های تکمیلی به بیمارستان‌های خصوصی می‌شود قابل توجه است.

حریرچی گفت: پیشنهاد ما این است بیمارستان‌های خصوصی از ظرفیت خالی استفاده کنند و متناسب با استطاعت مردم خدمات ارائه دهند.

هیچ کشوری به حذف محصولات تراریخته مجوز نمی‌دهد

وی در رابطه با تولید محصولات تراریخته و دستکاری شده ژنتیکی نیز عنوان کرد: در این مورد باید از افراط و تفریط خودداری کرد. در دنیا با توجه به افزایش جمعیت و محدودیت‌های خاک و آب کمابیش کشورها از این محصولات استفاده می‌کنند اما مهم این است که مجوزهای لازم را داشته باشند تا آسیب‌رسانی آنها کم باشد.

سخنگوی وزارت بهداشت افزود: هیچ کشوری این کار را انجام نداده است که تمام این محصولات را حذف و یا به همه مجوز دهد. در بسیاری از موارد ما اکنون از محصولات تراریخته استفاده می‌کنیم از شیر گاوهای اصلاح نژاد شده یا کدو تنبل‌های کوچک شده تا برنج اصلاح نژاد شده. در این موضوع یکسری اعتقادات علمی وجود دارد که میاه تأسف است و گاهی منافعی پشت آن وجود دارد. در هر صورت باید تولید محصولات تراریخته جدید منطبق با موازین علمی باشد.

ترویج آموزه‌های معنوی در راستای ارتقای سلامت روان

حریرچی همچنین در مورد اقدامات لازم در حوزه سلامت روان، اظهار کرد: با تحکیم بنیان خانواده، رفع موانع تنش‌آفرین، ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی، ترویج آموزه‌های اخلاقی و معنوی و ارتقای شاخص‌های سلامت روان باید عوارض این موضوع را کم کنیم و اکنون در انتهای زنجیره هستیم اما وظیفه ما ارتقای سلامت است و فقط راه‌حل آن اضافه شدن روانپزشک نیست.

وی یادآور شد: با کمبود شدید تخت روان‌پزشکی مواجهیم که 900 تخت جدید در بیمارستان‌های دولتی ایجاد یا تبدیل شده است و اقدامات سلامت روان را در سیستم مراقبت بهداشت اولیه ادغام کرده‌ایم، غربالگری بیماری‌های شایع مثل افسردگی و استرس و افزایش تعداد روانپزشک نیز از دیگر اقدامات است.

captcha