تکنیک پیشرفته تعیین آنتی ژن گلبول‌های سفید انسانی رویان‌ها راه‌اندازی شد
کد خبر: 3654983
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۷
از سوی پژوهشگاه ابن سینا جهاد دانشگاهی؛

تکنیک پیشرفته تعیین آنتی ژن گلبول‌های سفید انسانی رویان‌ها راه‌اندازی شد

گروه سلامت: تکنیک پیشرفته تعیین آنتی ژن گلبول‌های سفید(HLA) رویان‌ها پیش‌ از لانه گزینی از سوی پژوهشگاه علوم زیستی ابن سینا جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، تکنیک پیشرفته توانایی تعیین آنتی ژن گلبول‌های سفید(HLA)رویان‌ها قبل از لانه گزینی، بصورت دقیق و مطابق با HLA والدین آنها از سوی پژوهشگاه علوم زیستی ابن سینا راه‌اندازی شد.
این تکنیک پیش از این در سال 1395، در پروژه‌ای که به صورت مشترک بین مؤسسه پزشکی نسل امید و پژوهشگاه ابن سینا انجام گرفت، امکان سنجی تعیین HLA با استفاده از تکنیک NGS در رویان‌های 3 تا 4 روزه را برای نخستین بار در دنیا مورد آزمایش قرار داد تا توانایی این تکنیک در تعیین HLA رویان‌ها قبل از لانه گزینی مورد ارزیابی قرار گیرد.
راه اندازی این تکنیک پیشرفته می‌تواند نقش موثری در درمان بیماران نیازمند پیوند مغز استخوان که امکان یافتن دهنده مناسب را از روش‌های دیگر نداشته‌اند، ایفا کند، علاوه بر آن تمامی مراحل این فن‌آوری پیشرفته شامل درمان کمک باروری، بیوپسی از جنین‌ها، تکثیر تمام ژنومی تک سلول، انجام مراحل مختلف NGS از تهیه کتابخانه تا تعیین توالی و آنالیز داده‌ها و تعیین HLA، در داخل کشور راه اندازی و بهینه شده‌اند.
فناوری تعین HLA این فرصت را برای خانواده‌ها و نظام سلامت فراهم می‌کند تا بدون نیاز به ارسال نمونه یا داده‌های بیماران ایرانی به خارج از کشور از مجموعه این فن‌آوری‌های پیشرفته که هر یک در نوع خود کم نظیر هستند بهره‌مند شوند.
به گزارش ایکنا،HLA،يا آنتي ژن گلبول سفيد انساني نشانگرهائي هستند كه بر روي اكثر سلول‌هاي بدن فرد وجود دارند، سيستم ايمني بدن با استفاده از اين نشانگر مي‌تواند تشخيص دهند كدام سلول به بدن فرد تعلق دارد و كدام ندارد. مطابقت نزديك بين نشانگرهای HLA در فرد دهنده و گيرنده موجب كاهش خطر حمله سلول‌هاي ايمني فرد دهنده به شخص گيرنده و در نتيجه افزايش نتيجه پيوند خواهد شد.
هر فرد نيمي از نشانگرهاي HLA را از پدر و نيمي را از مادر به ارث مي‌برد بنابر اين شانس تطابق HLA با خواهر و برادر خود حدود 25 درصد  است. با اين حال حدود 70% بيماراني كه نياز به پيوند دارند دهنده مناسب را در خانواده شان ندارند، بنابراين اگر فردي دهنده نداشته باشد بايد به دنبال استفاده از نمونه فرد غير خويشاوند و يا واحدهاي خون بندناف سايرين باشد.
captcha