ستارگانی در جوار خورشید هشتم
کد خبر: 3698952
تاریخ انتشار : ۰۳ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۴

ستارگانی در جوار خورشید هشتم

گروه اجتماعی- آستان مقدس برادران بلاواسطه امام رضا(ع) امامزادگان سیدناصر(ع) و سیدیاسر(ع)، چون ستارگانی در جوار خورشید هشتم همه ایام سال میزبان عاشقان آل الله از سراسر جهان اسلام است.

به گزارش ایکنا از خراسان رضوی، روستای گلستان واقع در۴ کیلومتری شهرستان طرقبه علاوه بر جاذبه‌های طبیعی و ییلاقی دارای جایگاه مذهبی بوده و آستان متبرکه امامزادگان سید ناصر(ع) و سید یاسر (ع) در ابتدای ورودی به این روستای زیبا قرار دارد. این مکان مقدس جایگاهی است که نسیم ولایت و امامت روح عاشقان را نوازش می‌دهد و زبان‌ها به بیان عشق و ارادت امامزادگان به نجوا در می‌آ ید و در زمره مکان‌هایی است که به سبب خاک‌سپاری اولیاء خدا، به آن بزرگواران انتساب یافته و همواره از مزیت‌های معنوی و ارزش‌های خاص برخوردار می‌باشد.
شجره نامه امامزادگان ناصر و یاسر(ع)
بنا بر متون کهن از جمله «کنزالانساب» نوشته ابو مخنف لوط بن یحیی الخزائی به ترجمه سید مرتضی علم‌الهدی، این امامزادگان از برادران بلاواسطه امام رضا (ع) هستند  که اصل این کتاب شریف به صورت چاپ سنگی در تالار محققان کتابخانه آستان قدس رضوی نگهداری می‌شود، ضمن اینکه پژوهشکده انساب السادات حوزه علمیه قم در تحقیقی توسط حجت‌الاسلام سید مهدی رجائی انجام شده، انتساب این دو امامزاده بزرگوار را به امام موسی کاظم(ع) تأئید کرده است.
زندگی نامه برادران بلاواسطه امام رضا(ع)
همانگونه که در تاریخ ثبت شده پس ازعزیمت امام رضا(ع) به خراسان، کاروانی بزرگ به سرپرستی احمد بن موسی الکاظم(ع) معروف به شاه چراغ از مدینه به سمت توس حرکت می‌کنند که در بین راه خبر شهادت امام به ایشان رسیده و دست به قیام زدند که در ابتدا به پیروزی‌هایی دست یافته اما با مکر خلفای وقت عده ای از فرزندان و نوادگان امام، شهید و عده‌ای متواری شدند که امامزادگان سید ناصر(ع) و سید یاسر(ع) به روستای گلستان در کیلیومتری توس قدیم پناه آوردند و پس از مدتی خبر حضور این دو امامزاده به خلفا رسیده و آنان را به شهادت رساندند.

ستارگانی در جوار خورشید هشتم

بنای اولیه بقعه متبرکه امامزادگان سید ناصر(ع) و سید یاسر(ع)
با توجه به شرایط خفقان در دوران بنی‌عباس برای جلوگیری از اشاعه فرهنگ علوی به پیروان ائمه اطهار(ع) و امامزادگان اجازه ساخت بنا و حتی نصب سنگ قبر بربنای این بزرگواران نمی‌دادند، لذا به درستی روشن نیست اولین بقعه بر مزار «امامزادگان سید یاسر(ع) و سید ناصر(ع)» در چه زمانی و در کدام دوره اسلامی بنا شده است.
آنچه از گذشتگان رسیده این است که به اهتمام مرحوم ملاقاسم از اهالی روستای گلستان، آرامگاهی به صورت ایوانکی کوچک با دو سنگ قبر بنا شده که در سال 1320 توسط فرزند ایشان مرحوم حاج علی اعتماد گلستانی و همت و تلاش ساکنان روستا مقبره‌ای از گِل در فضایی به مساحت 70 متر مربع با دو ضریح چوبی احداث می‌شود.
توسعه بقعه به اهتمام عاشقان اهل بیت(ع)
در سال 1362 توسعه بقعه از محل نذورات و موقوفات مردمی آغاز و در سال 1379 قطعه زمینی در ضلع شمالی به مساحت 1120 متر مربع خریداری و اجرای بازسازی، گسترش و بهسازی آرامگاه با نذورات مردمی و نظارت اداره اوقاف شهرستان طرقبه در سال 88 به پایان رسید.
در حال حاضر زیربنای بقعه و فضاهای جانبی حدود چهار هزار مترمربع است که شامل دو شبستان مزین به گچ‌کاری و آینه‌کاری زیبا و هنرمندانه بوده و ضریح زیبا و پر نقش و نگار از جنس طلا و نقره در سال 83 توسط یکی از خیران کویتی به نام هاشم کمال که به این امامزاده‌ها متوسل شده و برای برآورده شدن حاجتش، نذری می‌کند و پس از کرامت امامزادگان حاجت می‌گیرد؛ بنابراین تصمیم می گیرد تمام هزینه‌هاى ساخت و نصب ضریح این دو امامزاده را بپردازد، شاید یکی از دلایل اینکه جمع کثیری از زائران این امامزاده از کشورهای کویت و عراق و حاشیه خلیج فارس هستند اعتقاد به کرامات این دو امامزاده جلیل القدر است.
در سال 94 زمینی در اطراف بقعه به مساحت 1817 مترمربع از محل نذورات مردمی و کمک خیران خریداری و صحن کوثر بنا و حدود 260 متر مربع از صحن به منظور فعالیت‌های فرهنگی مسقف شد همچنین 630 مترمربع به فضای سبز اضافه و سرویس‌های جدید بهداشتی احداث شد..

ستارگانی در جوار خورشید هشتم

معرفی فضاهای آستان مقدس امامزادگان
صحن امامزادگان از یک سو به بخش ورودی، کفشداری‌ها، سرویس‌های بهداشتی، وضوخانه و آسانسور طبقات دوم و سوم شبستان‌های بقعه و از سوی دیگر به بخش ورودی شبستان اول و حرم امامزادگان منتهی می شود.
آشپزخانه در طبقه زیرین قرار دارد که در ایام مختلف به ویژه مناسبت‌های مذهبی طبخ غذا برای زائران و خادمان بارگاه در این مکان انجام می‌شود، همچنین تالار حکمت به منظور برگزاری مراسم و همایش‌های فرهنگی و مذهبی ارگان‌ها و نهادها در طبقه فوقانی واقع شده است.
دفتر پاسخگویی به سوالات شرعی، بخش نذورات و دفتر امامزاده از دیگر بناهای این آستان مقدس است.
طرح جامع توسعه وعمران آستان مقدس امامزادگان یاسر(ع) وناصر(ع)
بنا به روایتی از حضرت علی(ع) است که از پیامبر(ص) پرسیدند: ای رسول خدا کسی که قبور ما را زیارت و در راه آبادی آن تلاش کند چه پاداشی دارد؟ حضرت فرمودند: «فردای قیامت شفاعت خاص من شامل حال آنان خواهد شد و برحوض وارد می شوند و از زیارت کنندگان من خواهند بود.
طرح جامع توسعه امامزادگان به وسعت هفت هکتار به تصویب دستگاه‌های اجرائی رسیده که در این طرح سه و نیم هکتار فضای سبز، کمپینگ زائر، سه و نیم هکتار هم شامل حوزه مذهبی، فرهنگی، اقامتی، پذیرایی و تجاری آرامگاه در نظر گرفته شده است.

ستارگانی در جوار خورشید هشتم

قرآن و عترت در کنار یکدیگر
برنامه‌های فرهنگی و قرآنی این آستان در ایام و مناسبت‌های ملی و مذهبی شامل برگزاری محافل قرآنی، سخنرانی، ادعیه، برپایی نمایشگاه، اقامه نماز جماعت است.
در حال حاضر 30 کلاس طرح ملی حفظ قرآن کریم با 500 قرآن‌آموز توسط 25 مربی قرآن در شهرستان طرقبه وشاندیز و روستاهای اطراف زیر نظر مرکز فرهنگی قرآنی بقعه متبرکه فعال است ضمن اینکه مرحله شهرستانی مسابقات قرآن کریم در هر دوره نیز در آستان مقدس برگزار می‌شود.
در آستانه فرا رسیدن نوروز، آستان مقدس امامزادگان سیدناصر(ع) و سیدیاسر(ع) طرح آرامش بهاری با برنامه‌های فرهنگی شامل برپایی خیمه معرفت با هشت غرفه شامل مشاوره خانواده با موضوعات همسرداری، تربیت فرزند، ازدواج و ...، مشاوره وقف، عکاسی، بازی و سرگرمی ویژه رده سنی کودک و نوجوان و غرفه جنگ شامل موضوعات قصه‌خوانی، داستان‌گویی، مسابقه «قرآن بخوان و جایز بگیر» و رادیو زائر برگزار می‌شود.
یادآورمی‌شود، همچنین اقداماتی به منظور گسترش عفاف و حجاب از جمله نصب بیلبورد با محوریت حجاب، برپایی غرفه حجاب، فضاسازی با احادیث حجاب، فعال‌سازی خدام امر به معروف جهت اهمیت دادن به موضوع و تهیه چادر برای زائران که فاقد چادر هستند در قسمت ورودی بقعه صورت گرفته است.

انتهای پیام

 

captcha