ارتباط بین رعایت ادب و تحکیم بنیان خانواده
کد خبر: 3720517
تاریخ انتشار : ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۴۲
در تفسیر سوره زمر مطرح شد:

ارتباط بین رعایت ادب و تحکیم بنیان خانواده

گروه فعالیت‌های قرآنی ـ نماینده ولی‌فقیه در لرستان عدم رعایت ادب را از عوامل طلاق ذکر کرد و با بیان این‌که طلاق در خانواده مودب راه ندارد، اظهارکرد: انسانی‌که سخن نیکو می‌گوید در خانواده محبوبیت دارد کمااینکه خانواده‌ای که حریم را حفظ کرده و مودب هستند محبوبیت دارند.

ارتباط بین رعایت ادب و تحکیم بنیان خانواده

به گزارش ایکنا از لرستان، آیت‌الله سیداحمد میرعمادی، نماینده ولی‌فقیه در استان و امما جمعه خرم‌آباد، در جلسه تفسیر قرآن‌کریم که شامگاه دوشنبه، ۱۴ خرداد در مسجد بعثت خرم‌آباد برگزار شد، آیه ۱۸سوره زمر با مضمون «الَّذِينَ يَسْتَمِعُونَ الْقَوْلَ فَيَتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِكَ الَّذِينَ هَداهُمُ اللَّهُ وَ أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ» را بیانگر تفاوت سمع و استماع، ویژگی‌‌های استماع کننده و قول احسن برشمرد و گفت: سمع به‌معنای شنیدن است لکن استماع آن نوع شنیدنی است که از روی تحقیق و تحقق باشد.
وی با تاکید بر استماع قرآن‌کریم، خاطرنشان کرد: کسی‌که استماع می‌کند باید شرایطی داشته باشد و آن سخن هم باید شایستگی برای شنیدن داشته باشد.

سعه‌صدر و آگاهی به علم و منطق؛ ویژگی استماع‌کننده

آیت‌الله میرعمادی به تشریح ویژگی‌های استماع‌کننده پرداخت و با ذکر این مطلب که کسی‌که استماع می‌کند باید سعه‌صدر داشته و تحمل شنیدن آرای ضدونقیض را داشته باشد، عنوان کرد: استماع‌کننده می‌بایست از کسانی باشد که علم و منطق و استدلال باشد و بتواند سخن را تحلیل کند.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان داشتن قدرت تشخیص را ویژگی مهم استماع‌کننده ذکر کرد و افزود: ویژگی دیگر استماع‌کننده این است که به‌دنبال حق و حقیقت باشد.
امام‌ جمعه خرم‌آباد خطاب این آیه را به کسانی دانست که جویای حق و تشنه حقیقت هستند، ویژگی دیگر استماع‌کننده را عدم شخصیت‌زدگی دانست و افزود: در قرآن آمده است که بشارت باد به کسانی‌که قول را استماع می‌کنند.
این مفسر قرآن‌کریم به بیان تفاوت‌های شنیدن و استماع پرداخت و گفت: گفتاری که انسان می‌خواهد بشنود باید ارزش شنیدن داشته باشد و در مقابل نیز استماع‌کننده هم باید اهلیت داشته، جویای حق بوده و اهل تعصب و لجاجت نباشد.
وی تصریح کرد: علامه طباطبایی قید دیگری هم در این آیه اضافه می‌کند و آن هم سخنی است که ارزش عمل کردن داشته و انسان قول احسن را انتخاب کند.
آیت‌الله میرعمادی در تبیین شاخصه «احسن الاقوال» گفت: قرآن برای قول احسن تعابیر مختلفی ازجمله سخنان نیکو، سخن محکم، سخنان کریمانه و بزرگ منشانه را بیان کرده است.

توام بودن کلام با ارزش‌های معنوی؛ معیار قول احسن

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با طرح این سؤال که معیار احسن بودن اقوال چیست، خاطرنشان کرد: سخن احسن سخنی است که از نظر محتوا و بیان و استدلال و منطق قویتر بوده، توام با فضایل انسانی و ارزش‌ها باشد که مصداق آن سخن عادلانه است.
امام‌ جمعه خرم‌آباد سخن «احسن الاقول» را سخنی برشمرد که که دعوت به توحید باشد، مهم‌ترین شاخصه سخن احسن یا «احسن الاقوال» را دعوت به توحید ذکر کرد و ادامه داد: روش تفسیری المیزان، تفسیر قرآن به قرآن است یعنی آیه را در کنار آیه قرار دادن موجب فهم آیه می‌شود، این در حالی‌است که سخن توحید «احسن الاقول» است زیرا توام با استدلال و منطق است.
این مفسر قرآن‌کریم با اشاره به این‌که سخنی زیباتر از سخن توحید نیست، اضافه کرد: در روایتی از امام سجاد(ع) آمده است که سخن نیکو که همان توحید است چهار فایده دارد ثروت را زیاد کرده، روزی را فراوان می‌کند، مرگ را به تاخیر انداخته و محبوبیت در خانواده به‌وجود می‌آورد.

طولانی شدن عمر؛ اثر «لااله الا الله»

وی با بیان این مطلب که انسانی‌که سخن نیکو می‌گوید در خانواده محبوبیت دارد، طولانی شدن عمر را اثر «لااله الا الله» برشمرد و خاطرنشان کرد: خانواده‌ای که حریم را حفظ کرده و مودب هستند محبوبیت دارد.

طلاق در خانواده مودب راه ندارد

آیت‌الله میرعمادی عدم رعایت ادب را از عوامل طلاق ذکر کرد و با بیان این‌که طلاق در خانواده مودب راه ندارد، عنوان کرد: جمله «أُولئِكَ هُمْ أُولُوا الْأَلْبابِ» در این آیه به معرفی بندگان پژوهش‌گر می‌پردازد‌.
نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان این‌که یک پژوهش‌گر آزاداندیش دو خصوصیت دارد، مشمول هدایت خاصه الهی قرار گرفتن را نخستین ویژگی این افراد دانست و افزود: دوم این‌که پژوهش‌گر آزاداندیش صاحب عقل و خرد ناب است.
امام‌ جمعه خرم‌آباد ادامه داد: پژوهش‌گر آزاداندیش از هدایت خاصه خداوند برخوردار است، کمااینکه دو نوع هدایت داریم نوع اول هدایت عمومی و هدایت خاصه که موجب فهم بهتر حقایق است و محققان آزاداندیش از هدایت ویژه الهی برخوردار بوده و صاحبان عقل و خرد ناب هستند.

انتهای پیام

captcha