«دختر شینا»؛ خاطراتی جذاب برای هر مرد و زن
کد خبر: 3771106
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۰
معرفی کتاب/

«دختر شینا»؛ خاطراتی جذاب برای هر مرد و زن

گروه فرهنگی - «دختر شینا» کتابی نسبتاً مفصل از زبان قدم‌خیر محمدی کنعان، همسر سردار شهید ستار ابراهیمی از شهدای برجسته استان همدان است که در عملیات والفجر ۸ به شهادت رسیده است، به قلم بهناز ضرابی‌زاده، جزو نخستین آثار منتشر شده در حوزه خاطرات زنان از جنگ ایران و عراق است.

«دختر شینا» خاطرات جذابی که هر زن‌ومرد جوان باید آن را بخواند

به گزارش ایکنا از همدان، کتاب «دختر شینا» کتاب برگزیده شانزدهمین دوره جایزه کتاب سال دفاع مقدس، کتابی نسبتاً مفصل از زبان قدم‌خیر محمدی کنعان، همسر سردار شهید ستار ابراهیمی از شهدای برجسته استان همدان است که در عملیات والفجر ۸ به شهادت رسیده است.
این کتاب به قلم بهناز ضرابی زاده جزو نخستین آثار منتشر شده در حوزه خاطرات زنان از جنگ ایران و عراق است.
قدم‌خیر محمدی کنعان، راوی کتاب، در ۱۴ سالگی با ستار (صمد) ابراهیمی ‌هژیر ازدواج می‌کند و صاحب پنج فرزند می‌شود،در بیست و چهار سالگی شوهرش را در جنگ از دست می‌دهد، با وجود ۵ فرزند، ازدواج نکرده و به تنهایی فرزندانش را بزرگ می کند.
بهناز ضرابی‌زاده که نگارش این اثر را برعهده داشته، درباره شخصیت راوی کتاب می‌نویسد:«این موضوع برای من بسیار تامل برانگیز بود، زنی که در روستا زندگی می‌کرد به فضای شهر آمده و به تنهایی در اوج جوانی، تمام هم و غمش بزرگ کردن فرزندانش شده بود. بنابراین تصمیم گرفتم درباره فراز و نشیب‌های زندگی این زن با او مصاحبه کنم».
ضرابی‌زاده برای روایت زندگی این بانوی بزرگ از زبانی ساده و در اصطلاح «خودمانی» استفاده کرده است که در بالا بردن جذابیت کتاب بسیار موثر است، به شکلی که بعید است خواندن «دختر شینا» را آغاز کنید و بتوانید آن را کنار بگذارید. روایت خواندنی زندگی قدم‌خیر محمدی کنعان آن‌قدر فراز و نشیب دارد که مخاطبش را با خود همراه کن، یک عاشقانه‌ متفاوت که خواندنی‌تر و جذاب‌تر از داستان لیلی و مجنون است.
دختر شینا روایت زندگی دختری است که پدر و مادرش به خاطر حفظ اعتقاداتشان او را به کلاس‌های مختلط مدارس قبل از انقلاب نفرستادند. دختری که چون مدرسه نرفت، بی‌سواد بود، اما باور و ایمان با ثباتی داشت.
دختری که آن‌قدر می‌ایستد و می‌افتد و دوباره برمی‌خیزد تا جنگ را تحقیر کند و به همه نشان دهد که جهاد واقعی زن، تلاش در جهت تربیت درست فرزندان و حمایت از همسر در راه مبارزه با دشمنان دین و کشورش است.
کتاب دختر شینا در ۱۹ فصل روایت شده است که از دوران کودکی قدم خیر آغاز می‌شود؛ از زمانی که نامش را به خاطر قدم خوشی که داشت «قدم خیر» گذاشتند تا زمانی که حماسه زندگی‌اش را در پشت جبهه‌ها رقم زد و نامش به عنوان همسر شهید حاج ستار ابراهیمی هژیر در تاریخ این کشور ماندگار شد.
این داستان نویس درباره عنوان کتاب «دختر شینا» می‌نویسد: «همه درباره این عنوان از من سوال می‌کنند که «شینا» به چه معناست؟ یک اتفاق خاص باعث انتخاب این عنوان برای کتاب شده که راز آن با خواندن کتاب برای مخاطب آشکار می‌شود، چرا که هر زن و مرد جوانی باید این خاطرات جذاب را بخواند».
دختر شینا، بهترین اثر بهناز ضرابی‌زاده توسط انتشارات سوره مهر در ۲۶۳ صفحه منتشر شده است و تا به امروز بیش از ۱۵ بار تجدید چاپ شده است.
در بخشی از کتاب می‌خوانیم:
«داشتم از پله‌های بلند و بسیاری که از ایوان آغاز می‌شد و به حیاط ختم می‌شد، پایین می‌آمدم که یک‌دفعه پسر جوانی روبه‌رویم ظاهر شد. جا خوردم، زبانم بند آمد، برای چند لحظه کوتاه نگاهمان به هم گره خورد، پسر سرش را پایین انداخت و سلام داد، صدای قلبم را می‌شنیدم که داشت از سینه‌ام خارج می‌زد، آن‌قدر هول شده بودم که نتوانستم جواب سلامش را بدهم، بدون سلام و خداحافظی دویدم توی حیاط و از آن‌جا هم یک‌نفس تا حیاط خانه خودمان دویدم، زن‌ برادرم، خدیجه،‌داشت از چاه آب می‌کشید، من را که دید، دلو آب از دستش رها شد و به ته چاه افتاد، ترسیده بودم، گفت: «قدم! چی شده. چرا رنگت پریده؟!» کمی ایستادم تا نفسم آرام شد، با او بسیار راحت و خودمانی بودم،او از همه‌ زن ‌برادرهایم به من نزدیک‌تر بود، ماجرا را برایش تعریف کردم. خندید و گفت: «فکر کردم عقرب تو را زده. پسر ندیده».
انتهای پیام

captcha