جشن نوروز خانواده‌های ایرانی در مرکز اسلامی هامبورگ
کد خبر: 3585448
تاریخ انتشار : ۰۲ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۱

جشن نوروز خانواده‌های ایرانی در مرکز اسلامی هامبورگ

گروه بین‌الملل: در اولین روز سال 1396، مراسم ویژه­ نوروز که مزین به نام بانوی بزرگ دو عالم حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها بود با حضور جمع زیادی از ایرانیان مقیم هامبورگ در مرکز اسلامی این شهر برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)به نقل از مرکز اسلامی هامبورگ، این مراسم در کنار سفره هفت‌سین و با برنامه‌های متنوع از جمله تلاوت قرآن، کلیپ تصویری، مسابقه، شعر خوانی، گفت‌وگو با میهمانان ویژه و اهدای جوایز همراه بود.

در این مراسم آیت‌الله رمضانی؛ مدیر مرکز اسلامی هامبورگ ضمن تبریک سال جدید شمسی و آرزوی بهترین‌ها برای همگی گفت: این عید در کشورهای متعددی جشن گرفته می‌شود؛ به نوعی این عید یک عید تکوینی است؛ کاشف الغطا عید را به چهار قسم تقسیم می‌کند؛ اول، عید دینی مانند عید قربان و...؛ دوم، عید مذهبی؛ سوم، عید ملی مثل استقلال یک کشور؛ چهارم، عید تکوینی که بر اساس حرکت در نظام هستی است مانند عید نوروز که بر اساس حرکت خورشید است.

در کشورهایی مانند ایران در گذشته‌های دور حتی قبل از اسلام نیز نوروز را جشن می‌گرفتند؛ از نیاکان ما آداب و رسوم نیکی از این عید به ارث رسیده است؛ اسلام نیز این آداب را تأیید می‌کند مانند عیدی دادن، احترام به بزرگترها، از بین بردن کدورتها و خیلی از موارد دیگر.

رئیس اتحادیه اروپایی علما و تئولوگ‌های شیعه بهترین تفسیر برای عید نوروز را زلالی و پاکی عنوان کرد و گفت: شهید مطهری مثالی برای زلالی و پاکی نوروز دارند؛ ایشان گفته‌اند: چاه‌های آب زیادند و همه آنها آبی زلال و پاک دارند وقتی از بالا به چاه نگاه می‌کنید همگی متکثر هستند و وقتی از عمق زمین می‌بینید همه این چاه‌های آب به یک چشمه زلال می‌رسند و در واقع متحد می‌شوند به عبارتی همه این تکثرها به یک وحدت می‌رسد وقتی این وحدت حاصل می‌شود دیگر جنگی و کدورتی وجود ندارد بلکه آنچه حاصل می‌شود زلالی و پاکی است و این مورد بهترین تفسیر است برای عید به شمار می‌رود.

عید به نوعی یک بازگشت است به آن چشمه زلال وقتی همه به این چشمه زلال برسند جز طراوت، نشاط و آشتی چیز دیگری معنا نمی‌شود؛ این یک نوع تحول است در تکوین که باید در روح انسان هم تأثیرگذار باشد؛ ما اگر این نگاه را داشته باشیم و از این زلال بودن بتوانیم استفاده کنیم همه جا زیبا دیده می‌شود و نگاه ما زیبا می‌شود؛ نسبت به خودمان و نسبت به خانواده و نسبت به جامعه بزرگ هم نگاهمان زیبا می‌شود؛ اگر این نگاه زیبا را داشته باشیم و بازگشت به حقیقتی که از آن نشأت گرفتیم؛ یعنی حق مطلق، همه ما به صلح، آرامش و امنیت دعوت خواهیم شد و این مهم‌ترین درسی است که همه ما می‌توانیم از بهار طبیعت بیاموزیم.

عید نوروز زیباترین تحول را به همه ما آموزش می‌دهد؛ تکریم به بزرگان و احترام گذاشتن به آنها، کدورت‌های دل را از بین بردن و قلب را صفا دادن و آراستن به زیبایی‌ها، بهترین درس‌هایی است که همه ما می‌توانیم از طبیعت بیاموزیم به همین علت هم نام آن را عید می‌نامند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به دعای تحویل سال تأکید کرد: در بخشی از دعای تحویل سال از خداوند می‌خواهیم تا بهترین احوال را برایمان برساند؛ هر فردی هم یک نگاهی به این بهترین حال دارد؛ کسی که بحث اعتقادی می‌کند بهترین احوال در نزدش تقویت باورهاست یعنی رابطه قوی‌تر با خدا و به یاد معاد بودن.

بهترین احوال در نزد یک عارف نیز رسیدن به زیباترین شهود است که در تمام صحنه‌های زندگی انسان جلوه می‌کند؛ یک عابد هم بهترین احوال برایش خواستن بهترین عبادت برای خداست؛ یک زاهد بهترین احوال را در این می‌داند که خدایا به غیر از تو به احدی و چیزی وابسته و دلبسته نباشم و هر نوع وابستگی من، با تو معنا پیدا کند؛ یک فقیه نیز بهترین احوالی که از خدا می‌خواهد این است که تمام رفتارش در مسیر حکم و احکام و فرمان الهی باشد؛ در سال نو طبیعت بر همه ما تبسم می‌کند، از این تبسم باید بهره‌مند شویم و دل، روح و جان خویش را متبسم کنیم؛ در حقیقت عید به یک معنا تفسیر انالله و اناالیه راجعون است.

در این مراسم، سیدین؛ سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ ضمن تبریک میلاد صدیقه کبری حضرت زهرا(س) و سال جدید به تمام ایرانیان مقیم آلمان گفت: در سال 1395 اتفاقات تلخ و شیرین زیادی افتاد؛ سال 95 با تمام فراز و فرودهایش گذشت؛ بهترین خاطره‌ام در سال گذشته حضورم در لحظه سال تحویل 1395 در حرم حضرت علی بن موسی الرضا(ع) بود .

پس از قرعه کشی از بین حاضران در مراسم جشن و اهدای هدیه توسط سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در هامبورگ، از دو زوج فعال و کهنسال مسجد امام علی(ع) هامبورگ به نمایندگی از خانواده‌های فعال مسجدی تقدیر و تشکر شد.


.

captcha