۶۰ درصد شرکت‌کنندگان کنگره جریان‌های تکفیری از اهل سنت هستند
کد خبر: 1476176
تاریخ انتشار : ۰۲ آذر ۱۳۹۳ - ۰۹:۲۱

۶۰ درصد شرکت‌کنندگان کنگره جریان‌های تکفیری از اهل سنت هستند

گروه حوز‌ه‎های علمیه: به گفته معاون بین‌الملل کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام، ۴۰ درصد شرکت‌کنندگان این کنگره را شیعیان و ۶۰ درصد از شرکت‌کنندگان را برادران اهل تسنن تشکیل می‌دهند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) حجت‌الاسلام سیدمحمود وزیری دوم آذر در حاشیه برگزاری مراسم افتتاحیه کنگره با اشاره به کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام اظهار کرد: این کنگره با توجه به حوادث مهم و فوق‌العاده‌ای که در 40 ماه گذشته در منطقه خاورمیانه و به ویژه در محدوده کشورهای عربی و به طور خاص در سوریه، عراق و یمن اتفاق افتاد، در دستور کار قرار گرفت.
وی خاطرنشان کرد: آیت‌الله مکارم شیرازی زمانی که به شکل واضح و شفاف متوجه شدند که چهره درخشان اسلام مورد خدشه و اتهام دشمنان اسلام و حتی عده‌ای از کشورها و ملت‌ها قرار گرفته، برای اینکه این چهره درخشان همان طوری که در واقعیت چهره روشن و نورانی است معرفی شود و به اسلام ظلم نشود، تصمیم گرفتند کنفرانس و همایش بین المللی را برگزار کنند.
معاون بین‌الملل کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با بیان اینکه عالمان، روشنفکران و فرهیختگان در هر کشوری در اولویت قرار دارند گفت: تصمیم گرفته شد از فرهیختگان جهان اسلام، علما و مراجع تقلید جهان عرب و مفتیان جهان اسلام دعوت شود تا با جمع شدن و بحث کردن درباره این قضیه به ریشه‌یابی فتنه‌ای که در عالم اسلام در حال وقوع است، بپردازند.
وی خاطرنشان کرد: پس از مشورت با مقامات عالی رتبه تصمیم‌گرفته شد تا این اتفاق بیفتد و علمای جهان اسلام در شهر قم جمع شوند و با این پدیده خطرناک که می‌رود چهره اسلام را خدشه‌دار کند، مبارزه عالمانه و صریح داشته باشند.
وزیری عنوان کرد: در ابتدا بنا بود این کنگره به صورت بین‌المللی برگزار شود یعنی تنها از هفت تا 10 کشور در این کنگره شرکت کنند، ولی با اظهار علاقه دانشمندان، روشنفکران و مفتیان و علمای برجسته جهان اسلام برای شرکت در چنین همایشی تعداد مدعوین به 84 کشور رسید.
وی عنوان کرد: بر اساس کنوانسیون ژنو اگر تعداد مدعوین همایش بین‌المللی از 50 کشور بالاتر رود، همایش به صورت معتبر و جهانی برگزار می‌شود.
معاون بین‌الملل کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با اشاره به فاکتورهایی که این کنگره جهانی را متمایز از دیگر همایش‌های فرهنگی برگزار شده در نقاط مختلف جهان می‌کند گفت: از نظر مذهبی تعدد در این کنگره لحاظ شده و از مذاهب مختلف اسلامی نمایندگان و شخصیت‌هایی حضور دارند، در حالی که در همایش‌هایی که در دنیا برگزار می‌شود، یک یا دو یا چهار مذهب اهل تسنن حضور دارند، ولی در این همایش از مذاهب مختلف حضور دارند و اکتفا به مذاهب چهار یا شش‌گانه نشده است.
وی خاطرنشان کرد: فاکتور دوم مسئله تعدد جغرافیایی است که سعی شده از شرق، غرب، شمال و جنوب جهان مسلمانان برای شرکت در این کنگره دعوت شوند و حضور پیدا کنند.
وزیری با بیان اینکه 35 تا 40 درصد شرکت‌کنندگان همایش را شیعیان و 60 درصد از شرکت‌کنندگان را برادران اهل تسنن تشکیل می‌دهند گفت: با توجه به اینکه کشور ایران شیعی است قاعدتا بر اساس همایش‌های برگزار شده، این کنگره باید با حضور حداکثری شیعه برگزار می‌شد، در حالی که برعکس عمل شد و بر اساس مصالحی که در اهداف این کنگره گذاشته شده اکثریت شرکت‌کنندگان را اهل تسنن از مذاهب گوناگون تشکیل می‌دهند.
وی عنوان کرد: شرکت‌کنندگان این کنگره شخصیت‌های تاثیرگذار و کسانی هستند که در توده‌های مردم درون کشور حرف اول و آخر را می‌زنند، بنابراین سعی شده از شخصیت‌هایی برای این همایش فراخوان شود تا زمانی که سخنی می‌گویند و اعلامیه یا بیانیه‌ای امضا می‌کنند توده‌های مردمی مورد تاثیر آنها باشند. 
معاون بین‌الملل کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام با بیان اینکه برگزاری این کنگره در شهر مقدس قم به عنوان حرم اهل بیت(ع) در دستور کار قرار گرفته است، گفت: تاکنون همایش بین‌الملی و جهانی با این ویژگی‌ها و در این سطح در شهر قم برگزار نشده است، بنابراین مجموعه این عوامل و فاکتورها دست به دست هم داده و برگزاری این کنگره جهانی را متمایز از همه اجلاسیه‌ها کرده است.
وی خاطرنشان کرد: آیت‌الله مکارم شیرازی با تالیفات و شخصیت ویژه، متمایز و برجسته ریاست این کنگره جهانی را بر عهده دارد و مدیریت علمی این کنگره بر عهده آیت الله سبحانی یکی دیگر از مراجع عالیقدر است.
وزیری به کسانی که مایل هستند توصیه کرد پس از برگزاری کنگره جهانی جریان‌های افراطی و تکفیری از دیدگاه علمای اسلام به ارزیابی بازخوردهای کنگره بپردازند و مقالات و کتاب‌های این کنگره را مطالعه کنند.

مطالب مرتبط
captcha